Sygeligt tynde Nicola var døden nær: Nu er hun fuldstændig forvandlet

Nicola King fra England vejede kun 25 kilo og var døden nær. Men nu har hun hevet sig selv op fra døden og vundet en bodybuilding-konkurrence

I seks år talte Nicola King hver eneste kalorie, som hun indtog. Og hver eneste kalorie skulle forbrændes. Hun kæmpede med den alvorlige sygdom anoreksi, som især mange teenagere lider af.

Da det stod værst til, vejede Nicola King kun 25 kilo på trods af en højde på 180 centimeter. Hun havde hverken spist eller drukket i flere uger, og hendes forældre fik at vide, at det var på tide at sige farvel til hende.

Det skriver Daily Mail.

På mirakuløs vis overlevede hun. Nu har hun fundet en anden og væsentligt sundere måde at presse sig selv til det yderste på. Nemlig bodybuilding. Det resulterede i, at hun i sidste uge vandt 'Pure Elite UK Championships' i kategorien; største kropsforvandling. En konkurrence som hylder de bedste bodybuildere i England.

Forvrænget kropsideal

Det hele krakelerede for Nicola King i puberteten. Hun blev mere og mere opmærksom på sit udseende, hvor hun begyndte at holde sig fra mad for at få kontrol over sit liv.

- Jeg ville være tyndere eller have en anden størrelse eller form i skolen. Jeg sammenlignede mig med de andre og blev mere opmærksom på, hvad jeg så i spejlet, fortæller hun.

Stille og rolig kravlede sygdommen ind i hovedet på hende. Hun begyndte at tælle kalorier for derefter at forbrænde det, som hun indtog. Men det var ikke nok.

- I starten skar jeg chokolade fra, men det endte med at dreje sig om alle slags madvarer. Til sidst spiste jeg slet ikke, siger Nicola King.

I en alder af 16 fik den unge englænder konstateret anoreksi. Hendes hår begyndte at falde af, og hun var i konstante smerter. Da det stod værst til, vejede hun kun 25 kilo.

Nicola King blev indlagt på hospitalet.

- Min krop begyndte at lukke ned. Ad to omgange fortalte lægerne mine forældre, at de skulle sige farvel. For jeg ville ikke overleve, forklarer hun.

I de seks måneder, hvor Nicola King var indlagt på hospitalet i Southampton, fik hun mad gennem en slange. På mirakuløs vis begyndte hendes indre organer at vise livstegn igen, og hun kunne i juni 2012 udskrives.

Hun begyndte så småt at vende tilbage til et mere normalt liv. Hun meldte sig ind i det lokale fitnesscenter, men det var først i slutningen af 2015, at hun forandrede sit liv fuldstændigt. Hun fik øjnene op for bodybuilding.

- Det er min terapi, og det er befriende følelse at presse sin krop til ekstremerne, men på en sund og positiv måde.

Det har resulterede i, at Nicola King meldte sig til 'Pure Elite UK Championships', som er en bodybuilding-konkurrence i England. Og den 24-årige er nu gået fra at kunne kalde sig anorektiker til 'bodybuilding champion', da hun vandt i kategorien 'største kropsforvandling'.

- Jeg troede aldrig at det skulle komme her til. Jeg troede end ikke, at jeg stadig ville være her. Det er surrealistisk og overvældende at være noget her til, fortæller Nicola King.

I Danmark er der omkring 5.000, som lider af anoreksi. For mange starter spiseforstyrrelsen allerede i 14 års alderen. Der er cirka 10 gange så mange kvinder, som lider af det kontra mænd.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen