Syv gode grunde til IKKE at bide negle

Der er særdeles gode grunde til ikke at gnave på dine negle

Her er syv gode grunde til at droppe neglebideriet. (Foto: Colourbox).
Her er syv gode grunde til at droppe neglebideriet. (Foto: Colourbox).

De fleste anerkender at det er en dårlig vane at bide negle, men de færreste ved hvor skadelig uvanen egentlig er.

Nu har engelske Buzzfeed gravet adskillige gode grunde til ikke at bide negle frem. Vi bringer her de syv mest markante her:

1) Bakterier.

Dine fingerspidser er hjem for et mylder af bakterier og forskellige typer svamp. Blandt andet kan du risikere at støde på bakterien, Staphilicoccus areus, under neglene. Den hårdføre bakterie kan - blandt meget andet godt - smitte dig med børnesår, betændelse og bylder i munden. Den kan også forårsage alvorlige stafylokok-infektioner.

2) Når du sutter på dine negle bliver de en endnu større bakteriebombe.

I 2007 viste en tyrkisk undersøgelse, at folk der bider negle har langt flere bakterier i deres spyt. Forskerne tjekkede spyttet for bakterier, der kan føre til diarré og opkast. 76 procent af dem der bed negle havde - i større eller mindre grad - disse bakterier i munden. Af dem der ikke bed negle var tallet blot 26,5 procent.

3) Neglebidning kan skade dine tænder.

Vores tænder er mere skrøbelige end de fleste tror og konstant neglebideri kan medføre tand- og kæbeskader.  

4). Skader tandkødet.

Neglebidning kan såmænd også skade dit tandkød, hvor små rester af afbidte negle kan bore sig ind og skabe problemer - som eks. infektioner. Det viser blandt andet en stor amerikansk undersøgelse, 'Journal of Periodontology Online', fra 2000.

5) Dårlig ånde.

Samme undersøgelse konkluderer også, at mennesker der bider negle i langt højere grad lider af halotosis - der giver dårlig ånde - fordi de har flere væmmelige bakterier i munden.

6) Bylder på fingerspidserne.

Mennesker der bider negle får ofte revet huden på fingerspidserne i stykker, mens de gumler løs. Det kan føre til betændte bylder på fingrene. En slags finger-herpes.

7) Permanent skade.

Hvis du bider negle helt ned til neglebåndet, kan du risikere at skade din negle permanent, så de aldrig vokser ud igen.

 

 

 

0 kommentarer
Vis kommentarer