Thue hårdt ramt: Så slem bliver pollensæsonen

Thue Sørensen fra Albertslund vil som tusindvis af andre danskere gå en hård tid i møde - han lider nemlig af kraftig pollenallergi

Thue Sørensen er så hårdt ramt af pollenallergi, at han ikke kan være i nærheden af sine døtre, hvis de har været ude i forårs - og sommervejret. (Privatfoto)
Thue Sørensen er så hårdt ramt af pollenallergi, at han ikke kan være i nærheden af sine døtre, hvis de har været ude i forårs - og sommervejret. (Privatfoto)

- Jeg hader sommeren.

36-årige Thue Sørensen er så hårdt ramt af pollenallergi, at han ikke engang kan være i nærheden af sine to piger, når de kommer hjem.

- Jeg kan ikke være i nærheden af dem, hvis de kommer direkte fra børnehaven eller skole. Så bliver vi nødt til at vaske dem, altså gå ud lige og skylle håret, siger Thue Sørensen.

Det er fordi, at de opholder sig meget udendørs, fortæller han.

Sammen med tusindvis af andre danskere går han derfor en slem sæson i møde, nu hvor pollensæsonen går i gang, og det kan godt risikere at blive en hård omgang, bebuder biolog i Astma - og Allergiforbundet, Karen Rasmussen.

Den store pollenplage
- Birkepollen bliver den store pollenplage i løbet af de næste par uger. Nu er vi kun lige i starten af sæsonen, men birken topper normalt her omkring maj, siger Karen Rasmussen.

Hun fortæller, at der sidste år var rekord for birkepollen. De observerede ekstremt mange pollen og birk i København og i Jylland og Danmark i det hele taget.

- Jeg forventer ikke, at vi ser det samme ekstreme tal i år, men det kan stadig godt blive en hård sæson for allergikerne.

Og det er ikke noget, der huer Thue Sørensen, der er multiallergiker og risikerer at få voldsomme symptomer nu når sæsonen går i gang.

- Hvis jeg ikke medicinerede mig korrekt inden, så ville jeg få rimeligt kraftige vejrtrækningsproblemer og snue, og kløen i øjnene, lyder det fra Thue Sørensen.

Men det værste er, at han ikke kan sidde tæt på sine børn.

Rigtig noget møg
- På familielivets vegne er det rigtig noget møg, fortæller Thue Sørensen.

Hvad gør du for at undgå at blive så ramt?

- Jeg har noget astmamedicin som jeg tager hele året rundt. I vintersæsonen tager jeg lidt mindre, allerede i februar er jeg oppe på normal dosis igen. Det man kalder max., siger Thue Sørensen.

Han fortæller, at han også tager gummihandsker på, for der ligger ofte også pollen på grøntsager.

- Jeg får også nældefeber, hvis jeg kommer for meget i kontakt med noget, som ikke er blevet skyllet ordentligt.

Han fortæller, at i mange år inden han fik styr på sin pollen -  og astma-allergi, så hadede han sommeren.

- Jeg hadede den som pesten. Jeg bliver meget træt, fordi kroppen hele tiden er på overarbejde, fordi immunforsvaret ikke kan håndtere det. Man føler det som om, man i gennemsnit får fire timers  søvn. Sådan er det at have pollenallergi, siger Thue Sørensen.

 

44 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere