To smittet med MRSA på dansk hospital

Hospitalsledelsen frygter et udbrud og gennemgår nu alle procedurer og undersøger personale og patienter

To patienter på Odense Universitetshospital er blevet smittet med den resistente stafylokok-bakterie MRSA. Foreløbig betragter hospitalspersonalet det som et udbrud, fordi de to patienter begge var indlagt på samme afsnit af hospitalet og var smittet med samme undertype af MRSA.

Smittekilden er uvis. Derfor gennemgår OUHs personale nu alle procedurer på afdelingen og undersøger personale og patienter, siger en overlæge til TV2 Fyn mandag.

De to patienter var tidligere indlagt på OUHs Afsnit O2, et ortopædkirurgisk sengeafsnit med 19 sengepladser

- De to patienter har ikke delt stue, og derfor betragter vi det som et udbrud, indtil vi er blevet klogere. Først og fremmest undersøger vi samtlige nuværende indlagte patienter og alle ansatte for at sikre, at vi ikke har en ukendt smittekilde på afdelingen. Samtidig gennemgår vi alle procedurer på afdelingen -- rengøring, arbejdsgange og hygiejne. Resultaterne af vores undersøgelser har betydning for, hvad vi derefter vil gøre, siger overlæge Hans Jørn Kolmos til TV2 Fyn.

Afdeling O2 modtager patienter, som er kommet akut til skade eller har hoftebrud. Det er et af Danmarks fire traumecentre for svært tilskadekomne.

Den fundne MRSA er også kendt som svine-MRSA.

Infektioner fra MRSA kan behandles med antibiotika, men det skal være stærk medicin, fordi det er en resistent bakterie, forklarer han. Mennesker, der i forvejen er syge, svagelige eller har et svækket immunforsvar har størst risiko for at få en alvorlig sygdom forårsaget af MRSA.

Omkring en fjerdedel af danskerne er raske bærere af stafylokokker i næsen og på huden og cirka 1 procent af dem har resistente MRSA stafylokokker.

35 kommentarer
Vis kommentarer