Ung mand død af frygtet sygdom

Styrelsen for Patientsikkerhed har været i kontakt med den afdøde drengs uddannelsesinstitution for at lave smitteopsporing

En ung mand er mandag død af smitsom meningitis. Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed.

Den 18-årige, der er fra København, er dermed den anden i år, der dør af den frygtede sygdom.

Styrelsen for Patientsikkerhed har lavet smitteopsporing i forbindelse med den 18-årige mands død og været i kontakt med de personer, som det er relevant at tilbyde forebyggende behandling.

- Vi har også været i kontakt med den afdøde drengs uddannelsesinstitution, hvor skolens personale og elever er blevet informeret, siger Anette Lykke Petri, der er enhedschef, overlæge, ph.d. hos Styrelsen for Patientsikkerhed i en pressemeddelelse.

Tidligere på måneden blev alle elever og ansatte på Birkerød gymnasium i Nordsjælland tilbudt forebyggende behandling for sygdommen efter en 17-årig drengs død 1. januar i år, og en 17-årig ung mand fra samme gymnasium fik konstateret samme sygdom.

Se også: Efter dødsfald: Gymnasium skal vaccineres mod meningitis

Der er dog ikke tegn på, at de to dødsfald har relation med hinanden.

- Det er også vigtigt at understrege, at sygdommen er meget lidt smitsom, og at det kun er nødvendigt med forebyggende behandling, hvis man har sovet sammen med eller kysset en person, der er syg med meningokoksygdom inden for en periode på ti dage fra sygdommens start, siger Anette Lykke Petri.

Meningokoksygdommen er både en sjælden og meget lidt smitsom sygdom.

Ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed var der i alt 40 tilfælde i Danmark, heraf få dødsfald, i 2015.

Meningokoksygdom skyldes bakterier, som kaldes meningokokker. Meningokoksygdom er en sjælden og meget lidt smitsom sygdom. I 2015 var der 40 tilfælde i Danmark.

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere