Undskyld fra Netto, Føtex og Kiwi: Vi fjerner denne fup-honning

Titusindvis af bøtter og flasker med honning fjernes i disse minutter fra den danske detailhandel.

Ekstra Bladets journalist Christian Kloster forklarer, hvilken honning der er tale om

Personalet i en betydelig den af de danske dagligvarebutikker er i disse minutter ved af fjerne titusindvis af bøtter og flasker med såkaldt honning.

Det er ifølge Fødevarestyrelsen forfalsket og slet ikke honning men et billigt kinesisk svindelprodukt.

Egentlig skulle produkterne have været fjernet for en måned siden, men Ekstra Bladet beskrev i morges hvordan producenten Scandic Food med hjælp fra erhvervsorganisation Dansk Industri og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) har forsinket offentliggørelsen ved at mistænkeliggøre Fødevarestyrelsens analysemetode.

Kup Tonsvis af falsk kinesisk honning solgt i Danmark

Men i dag kom sagen så frem, og Dansk Supermarked (Bilka, Føtex og Netto) samt Dagrofa (Kiwi, Spar og Meny) fjerner nu et antal svindel-produkter.

'Dagrofa har i dag besluttet at stoppe salget af følgende produkter fra Scandic Food 'Svansø Mild og Frisk' og 'Svansø Blomsterhonning', skriver kommunikations-medarbejder i Dagrofa, Maria Noel til Ekstra Bladet.

- Vi fjerner Budget-honning i 425-gram-emballager solgt i Føtex og Bilka - og Bigården udenlandsk honning i 425-gram-emballage solgt i Netto, fordi der er rejst tvivl om produkterne, siger Maia Lindstrøm Sejersen, Dansk Supermarked.

Dagligvaregiganterne beklager over for de forbrugere, som har købt tvivlsomme produkter og lover, at de kan returneres til butikkerne.

Importøren Scandic Food har klaget over Fødevarestyrelsens afgørelse om svindel til Fødevareministeriets klagecenter, som nu skal vurdere sagen.

Scandic Food afviser pure, at produkterne skulle fejle noget.

Fødevarer Hård kritik af Kjer og mad-industri i honning-sag

Dette svindel-honning-produkt er solgt i Netto. Foto: Filip Davali
Dette svindel-honning-produkt er solgt i Netto. Foto: Filip Davali

Dette svindel-honning-produkt er solgt i Føtex og Bilka. Foto: Filip Davali
Dette svindel-honning-produkt er solgt i Føtex og Bilka. Foto: Filip Davali

'Honningen' midtfor og til højre i billedet fjernes også fra butikkerne.
'Honningen' midtfor og til højre i billedet fjernes også fra butikkerne.
 

Dagrofa fjerner honning

Dagrofa, der bl.a. omfatter kæderne Meny, Kiwi og Spar får honning fra Scandic Food.
'Hvis Fødevarestyrelsen stiller spørgsmål til en vare, så bliver varen selvfølgelig taget af hylderne, indtil vi har fået afklaring på, om produktet lever op til den gældende lovgivning og vores kvalitetskrav', oplyser Maria Noel, kommunikationsmedarbejder i Dagrofa.

Fødevarer Hård kritik af Kjer og mad-industri i honning-sag

 

1 af 4 
2 af 4 Honning mærket ’Svansø’, ’Budget’ og ’Bigården’ er leveret af Scandic Food, som er blevet afsløret i at sælge svindel-’honning’. Det er endnu uvist, om disse produkter indeholder er omfattet af svindel-sagen.
3 af 4 Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), som i forvejen er i strid modvind på grund af to andre sager, får kritik for at gå industriens ærinde i en honning-svindel-sagen. Hendes indblanding var medvirkende til, at der flere uger, før forbrugerne fik besked. Foto: Brian Karmark.
4 af 4 
138 kommentarer
Vis kommentarer