Mode

Dansk mode sætter verdensrekord i Hong Kong

35 danske brands og en 3,2 kilomenter runway er nogle af de ingredienser der skal til før en dansk verdens rekord er i hus

35 danske mærker er med, når der sættes verdensrekord i catwalk. Det sker den 9. december 2012 i Hong Kong, når mega?eventen World’s Greatest Catwalk rulles ud i et samarbejde mellem Danish Fashion Institute og Hong Kong Fashion Designers Association.

Med den imponerende Hong Kong?skyline som kulisse og en 3,2 kilometer lang runway, bliver det et brag af et show for op mod 500.000 tilskuere og verdenspressen.

Det rekordsættende modeshow løber af stablen med i alt 340 modeller, hvoraf halvdelen iklædes tøj af danske mærker, som Danish Fashion Institute har samlet ind fra sine medlemmer. Dansk mode og design har allerede et godt renommé i Hong Kong bl.a. gennem.

Se også: Se sæsonens mange lagersalg

Smykkegiganten Pandora, som på catwalken har den største andel af indgange med 25 modeller.

Om denne modebegivenhed af dimensioner siger Eva Kruse, adm. direktør i Danish Fashion Institute: - World’s Greatest Catwalk bliver et fantastisk kulturelt møde mellem øst og vest. Et festfyrværkeri af det bedste design fra danske og kinesiske designere foran øjnene på flere hundredetusinde tilskuere. Catwalken skal markere Danmark og Hong Kong, som to toneangivende destinationer inden for mode i Asien og Europa.

Læs også: Anna Nicole Smiths 6-årige datter hylder mor med modelkampagne

Allerede i august 2010 løftede Danish Fashion Institute en lignende event i København, hvor 220 modeller gik en catwalk på 1,609 km. Flere rekorder er dog sat siden (senest i Tyrkiet sidste år), så for at slå rekorden, bliver denne catwalk intet mindre end 3,2 kilometer lang.

World’s Greatest Catwalk bliver kulminationen på Hong Kong Design Year 2012.

kommentarer
Vis kommentarer