Henderson tilbage til jazz

Caroline Henderson klar med sin første rendyrkede jazz-plade, hvor hun synger sange af bl.a. Billie Holiday

Caroline Hndersons femte solo-album kommer på mandag. (Foto: Jacob Ehrbahn)
Caroline Hndersons femte solo-album kommer på mandag. (Foto: Jacob Ehrbahn)
Jo, hun er lidt spændt. Det er man vel altid et par dage inden en ny pladeudgivelse.

- Men denne gang er det på en anden, mere afslappet måde, siger 41-årige Caroline Henderson.

På mandag udkommer hendes femte soloalbum, 'Don't Explain', på hvilket hun fortolker store klassikere fra store kunstnere som Billie Holiday, Grace Jones og Velvet Underground. Og efter 15 år med musikalske udfordringer og forsøg, føler hun denne gang, at hun er nået hjem. Tilbage dertil, hvor det hele begyndte.

SORT MUSIK
- Jeg er vokset op med jazz, jeg startede med at synge jazz og har egentlig altid haft base i den sorte musik. Alle de plader, jeg har lavet, har helt klart jazzen som urmoder i sig. Både måden jeg synger på, opbygningen af akkorder og hele den måde, jeg stiger om bord i musikken på.

Den danske musiker med svensk-amerikanske rødder udgav sit første solo-album i 1995, hvor hun med den trip-hoppede 'Cinemataztic' scorede de Grammy-statuetter, der var at score det år. Med efterfølgeren 'Metamorphing' var det svært at leve op til pladeselskabets, publikums og anmelderes forventning, og disco-udskejelserne på albummet 'Dolores J -The Butterfly' i 2000 fik alle til at vende tommelfingeren nedad. 'Naos', der udkom sidste år, fik blandede modtagelser.

- Men det var som om, anmelderne tænkte 'Phew, nu er hun da på rette vej igen', siger Caroline Henderson og smiler ved minderne.

IKKE KLAR FØR NU
- Jeg har hele tiden vidst, at jeg ville lave en plade som 'Don't Explain', men jeg har ikke været klar før nu. For at kunne indspille numre med så meget historie, skal man vide og forstå, hvad det er, man synger. Det gjorde jeg ikke for fem år siden.