Det sidst kendte billede af Avicii: Smiler mod kameraet

Tim 'Avicii' Bergling havde indlogeret sig på hotellet Muscat Hills Resort i Oman tre dage før sin død

Få en opdatering her omkring dødsfaldet fra det svenske medie Aftonbladet her

På det sidst kendte billede, som er taget af den svenske verdensstjerne inden for den elektroniske musikproduktion, Tim 'Avicii' Bergling, smiler han mod kameraet.

Billedet er taget for tre dage siden på det hotel, som Avicii havde indlogeret sig på. Det er hotellet selv, som har taget billedet og lagt på sin Instagram-profil umiddelbart efter Aviciis ankomst.

Og som tekst til billedet skriver hotellet 'Tak Avicii for at du valgte at komme til Muscat Hills Resort. Vi håber, at du får et godt ophold'.

Avicii er tilsyneladende omgivet af personale fra hotellet og har det store smil på over for fotografen.

Artiklen fortsætter under billedet fra hotellet...

Avicii er manden bag de store hits 'Wake Me Up', 'Hey Brother' og 'Levels'. Siden han udgav sit første album 'True' i 2013, er han blevet verdenskendt og anerkendt både som producer og DJ.

På Youtube har Avicii flere end 12 millioner følgere, og hittet 'Wake Me Up' er blevet afspillet knap halvanden milliard gange på netop Youtube. Det gør ham til en af de allerstørste inden for sit felt.

Hans pr-ansvarlige, Ebba Berglund, oplyser fredag til svenske medier, at Avicii blev fundet død tiidligere på eftermiddagen på hotellet.

Det er endnu uklart, hvad dødsårsagen har været. Ebba Berglund oplyser, at Aviciis familie er knust og frabeder sig henvendelser fra pressen. Det oplyses videre, at der ikke kommer yderligere kommentarer fra Aviciis nærmeste.

Aviciis død har fået mange i branchen til at reagere. På Twitter begræder flere af store DJ-navne og kolleger Aviciis bortgang.

Blandt dem er Craig David, som skriver 'Rest in Peace Avicii. Mine tanker går til din familie i denne svære tid'.

Også Aloe Blacc, der sang på hittet 'Wake Me Up' fra 2013 sender kondolencer.

'Mine dybfølte kondolencer til Tims familie og nære venner. Jeg kan ikke udtrykke, hvor ked af det, jeg er. Mit liv ændrede sig, da jeg mødte ham. Han var en imponerende talentfuld person, og det gør simpelthen så ondt, at han ikke er mere', skriver han.

DJ-kollegaen Calvin Harris er også med i koret. 'Forfærdeligt nyt om Avicii, en smuk sjæl, passioneret og ekstremt talentfuld med så meget mere på hjertet. Mit hjerte bløder for hans familie. Gud velsigne dig Tim x, skriver Calvin Harris.

Den norske DJ-kollega Maitrai Joshi siger til VG, at han var sammen med Avicii i den forgangne weekend. På det tidspunkt havde han det godt.

- Han havde det helt fint. Var i god form. Sidste fredag var de ude at feste på en båd. Og dagen efter ved jeg, at han var ude og spise middag med nogle venner. Det er en chokerende nyhed, siger Maitrai Joshi.

Danske Morten Breum fortæller til Ekstra Bladet, at han for knap to uger siden mødte Avicii i Los Angeles på cultklubben SoHo. Heller ikke Breum bemærkede noget usædvanligt.

- Jeg mødte ham senest for et par uger siden på SoHo i Los Angeles, hvor vi gav hinanden et kram. Det er virkelig et kæmpe tab. Ikke bare for den elektroniske musik. Men for musikken i det hele taget, fortsætter Morten Breum.

Tim 'Avicii' Bergling

Fredag er den svensk dj Tim Bergling - bedre kendt som Avicii - fundet død i Oman. Læs mere om den svenske verdensstjerne her:

Navn: Tim "Avicii" Bergling.

Alder: 28 år.

Fødested: Stockholm.

Nationalitet: Svensk.

Karriere: Dj, musikproducer og musiker.

2007: Udgiver sin første single.

2011: Udgiver singlen "Levels", der bliver et internationalt hit.

2011: "Levels" nomineret til en Grammy.

2012: Hittet "Sunshine" med dj'en David Guetta nomineres til en Grammy.

2013: Udgiver albummet "True".

2015: Udgiver albummet "Stories".

2015: Bidrager med to numre til Madonnas album "Rebel Heart".

2016: Annoncerer stop for liveoptrædener.

2017: Udgiver EP med seks numre. EP'en hedder "Avïci".

2017: Deltager i dokumentaren "True Stories" om hans stop for liveoptrædender.

Bopæl: Los Angeles, Californien.

Kilder: Forbes, Rolling Stone og Variety.

41 kommentarer
Vis kommentarer