Ædelmetal fra dansk djævleyngel

Forbløffende Slægt betager med drabelige ambitioner og evner på stort anlagt album

Slægt - kvartetten fra København åbner metalfestivalen Copenhell på Refshaleøen torsdag 22. juni. Foto: Naya Buch
Slægt - kvartetten fra København åbner metalfestivalen Copenhell på Refshaleøen torsdag 22. juni. Foto: Naya Buch

Slægt: 'Domus Mysterium' (Ván) Ude 5. maj

Der er et bemærkelsesværdigt generationsskifte i gang indenfor dansk metal.

Bands som Solbrud, Baest, Rising, Orm og Encyrcle går friskt til stålet, men opsigtsvækkende Slægt skaber rødglødende ædelmetal.

For gode til at være danske

Den københavnske kvartet, hvis medlemmer er i starten af tyverne, blander britisk heavy metal med nordisk black metal og opnår international klasse på skiven ’Domus Mysterium’.

Slægt besidder en for danske forhold yderst sjælden kombination af mægtige ambitioner og ditto evner. Det er næsten for godt til at være sandt.

Konsekvent raseri
Gruppen har udviklet sig eksplosivt siden den dansksprogede debut ’Ildsvanger’ fra 2015, og de eksekverer lange, episke numre med musikalsk overskud og overblik på slagfærdigt producerede ’Domus Mysterium’, der er flot arrangeret tilsat lyriske intermezzoer, som gør brug af piano og akustisk guitar.

Slægts primære styrke er dog det gnistrende møde mellem de strømførende guitarer i næverne på Oskar J. Frederiksen og Anders M. Jørgensen, hvis konsekvente raseri tangerer hedenske ugerninger fra besat djævleyngel.

Det var satans med Præsten

Duoens spruttende helvedesild og medrivende parløb ærer genrefyrsterne Iron Maiden og Judas Priest, men der er også spor af tidlig Metallica samt sågar Thin Lizzy og Blue Öyster Cult i de talentfulde opkomlinges svimlende forløb. 

Vildt dansk band i ny amokrus

Frederiksens halsbrand af en vokal undgår at ramme den sorte metals corny tone, og der er rammende alvor over koldfronten, der blæser ned over gruppens knejsende sound fra de skandinaviske fjelde, hvor stilartens kirkebrændere og knivmordere har hærget i årtier.

Albummet slutter mageløst med lyden af ikke mindre end en slags altomsluttende dommedag. For Slægt er ’Domus Mysterium’ begyndelsen på noget stort.

Coveret til Slægts andet album, 'Domus Mysterium', der indeholder 8 spor og varer 55 minutter.
Coveret til Slægts andet album, 'Domus Mysterium', der indeholder 8 spor og varer 55 minutter.