Vinnie Hvem?

Trods enkelte højdepunkter er Vinnie Whos andet album en skuffende affære

Vinnie Who har med sit andet udspil tabt lidt af pusten i forhold til debuten 'Then I Met You' fra 2010. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Vinnie Who har med sit andet udspil tabt lidt af pusten i forhold til debuten 'Then I Met You' fra 2010. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Følg Musik
Følg DK Album-anm.

Vinnie Who: 'Midnight Special' (EMI)

Den androgyne spirrevip fra Solrød Niels Bagge Hansen alias Vinnie Who landede i sensommeren 2010 på de danske dansegulve med albummet ’Then I Met You’, der kastede landeplagerne ’What You Got Is Mine’ og ’Remedy’ af sig og via en lang række koncerter afslørede, at den spinkle knægt var en uimodståelig performer.

På Whos andet udspil har man nok skiftet produceren Lasse Lyngbo ud med en anden herre med baggrund i dansk indierock Rune Borup (Choir of Young Believers, The Late Great Fitzcarraldos og I Got You On Tape), men der er ikke ændret synderligt på den musikalske formel, der stadig lyder som om den er udtænkt under en blinkende diskokugle engang i firserne.

Det virker fint, når melodien også holder vand, som i eksempelvis i den medrivende single ’The Wiggle’ og den mere eftertænksomme ’Wonderful’, men den slags ørehængere er der ikke nok af denne gang, og der er simpelthen for meget af materialet, der lyder som en Scissor Sisters b-side. Kompositionerne bliver heller ikke hjulpet på vej af de grundlæggende ret enslydende produktioner, hvis fesne keyboards efterhånden går hen og bliver decideret enerverende.

Højdepunktet ’Forever Awake’, der lyder som en vellykket krydsning mellem a-ha og 22 Pistepirkko, viser til gengæld en mere end farbar vej ud af moradset. At Jacob Bellens mod slutningen hjælper til på tekstsiden gør hverken fra eller til, for da er man for længst holdt op med at lytte efter. Der er simpelthen ikke krop og personlighed nok bag den 24-årige Bagge Hansens retro-klingende stiløvelser.

Et sporskifte er med andre ord mere end tiltrængt, hvis ikke vi inden længe må spørge os selv: Vinnie hvem?

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+