Christensen hylder McCartney

Tim Christensen og vennernes musikalske messe for idolet McCartney oser af spilleglæde

Tim Christensen og co. er forståeligt nok glade for deres egen indsats. (Foto: Mermaid)
Tim Christensen og co. er forståeligt nok glade for deres egen indsats. (Foto: Mermaid)

Tim Cristensen m. fl.: 'Pure McCartney' (Mermaid)

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

18. juni 2012 spillede Tim Christensen og en flok venner en hyldestkoncert til idolet Paul McCartney i anledning af koryfæets 70-års fødselsdag. Det meste af denne koncert er nu udsendt som livealbum med tilhørende dvd, så dem der ikke var til stede denne sommeraften i Vega også kan kigge og lytte med. Og dem der var der, kan få minderne genopfrisket.

Rent filmisk er der tale om en no-nonsens optagelse, der uden de store dikkedarer dokumenterer, hvad der fandt sted. Men det opvejes til fulde af det ualmindeligt veloplagte orkester, der består af amerikanerne Mike Viola og Tracy Bonham, denne Christensen og hans tro backingband The Damn Crystals.

Først spiller de hele McCartneys 'Ram'-album, en underspillet, afslappet affære, der i sin tid blev slagtet af kritikerne, men siden har opnået renomme, som et af McCartneys bedste soloudspil. Christensen og co. går til makronerne med en forbilledlig ildhu, der simpelthen oser af spilleglæde. Her er seks mænd og en kvinde, der helt åbenlyst er til stede i musikken. Og den slags smitter. Det er faktisk længe siden, at jeg har set McCartney – eller Christensen for den sags skyld – give den med så meget overskud.

Andet sæt består så af en gennemspilning af McCartney-klassikere som 'Venus and Mars', 'Live and Let Die og 'Band on the Run', der levewresmed samme ildhu og strategi. Det vil sige tro mod forlæggende, men uden hæmmende andægtighed. Det er ganske enkelt en fornøjelse. Både for dem på scenen og for dem foran den. Og nu også for os hjemme i stuerne.

På ingen måder nogen revolution, men musik spillet for musikkens egen skyld. Og det er skam ikke så skidt endda.

Bonusmaterialet er dog nærmest en joke – så kan man lige så godt lade være. Man kunne da i det mindste have givet os de fire numre, man har skåret ud af den oprindelige koncert. Eller have fået Tim til at gå lidt i dybden med valget af 'Ram' i stedet for den ligegyldige småsnak vi får serveret.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Bill Fay: 'Countless Branches' (Dead Oceans-album/Ude 17. januar)
2.The Black Lips: 'Sing in a World That’s Falling Apart' (Fire-album/Ude 24. januar)
3.Oscar Danielson: 'Det här kan bli året som jag faller' (Sif-album/Ude 17. januar)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Efterklang: 'Lyset' (Rumraket-ep/Ude nu)
2.School of X: 'Destiny' (Tambourhinoceros-ep/Ude nu)
3.Beck: 'Hyperspace' (Capitol-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere