Helhjertet Hall

Fire stjerner fra anmelderen til det seneste album fra Love Shop-manden Henrik Hall

Henrik Hall - stodder på stenbroen. (Foto: A:larm)
Henrik Hall - stodder på stenbroen. (Foto: A:larm)

Henrik Hall: 'Chok, Suk Og Koma' (A:larm)

Henrik Hall chokerede på det nærmeste med sin forbavsende formfuldendte solodebut fra 2006, hvor Love Shops 58-årige mundharmonika-ekvilibrist pludselig stavrede gennem en malende maskinpark fra 80’erne som en stoisk stodder på sejrsmarch.

Et par uger før han fylder 60, er Hall tilbage med ’Chok, Suk Og Koma’, der er en typisk toer, som konsoliderer forløberens udtryk uden at udvikle universet, der stadig hjemsøges af lyssky eksistenser, ætsende storbypsykose og veteranens sitrende stemme.

På titelnummeret konstaterer crooneren: ’Victor 14 år - nu med kniv/Hassan 15 år - intet liv...’, og når Hall udtaler, at han ser verden mere som Martin Scorsese end som Morten Korch, så nagler det hans rallende rendestenspop til stenbroen med brækbefængte stiletter.

Københavnerens helhjertede iver, og den dybereliggende patos i mandens meritter, hæver Hall over musikalsk ligesindede grupper som Spleen United og Nephew, og trods stilfuld stagnering tager man gerne en nat mere med ludere og lommetyve i det skarpe skær af Halls flakkende neon.