Seks stjerner til Unmack

Jens Unmack har lavet et nyt hovedværk - 'med et enestående resultat til følge'

Strygere spiller en fuldstændig afgørende rolle på Unmacks tredje soloplade.  (Foto: Linda Johansen)
Strygere spiller en fuldstændig afgørende rolle på Unmacks tredje soloplade. (Foto: Linda Johansen)
Følg Musik
Følg DK Album-anm.

Jens Unmack: 'Dagene løber som heste' (Auditorium/A:larm) Udkommer mandag den 23. marts. Unmack tager på danmarksturné fra 16. april

Det var svært ikke at føle et lille stik af vemod og nostalgi, da de resterende medlemmer af Love Shop for nylig optrådte sammen igen i forbindelse med hyldestkoncerterne for Hilmer Hassig og modtagelsen af en ærespris ved DMA.

Men ved nærmere eftertanke er det svært at fælde andet end tørre krokodilletårer over bandets 'pause på ubestemt tid'. For i stedet har både Henrik Hall og Jens Unmack søsat nogle excellente solokarrierer, der modbeviser tesen om, at en gruppe ofte er større end summen af dens enkeltelementer.

Enestående resultat
44-årige Unmack er nu klar med sit tredje udspil siden 2005, men hvor forgængerne – deres mange kvaliteter ufortalt – var præget af en klassisk bandlyd, som det var svært ikke at høre som en reaktion på Love Shops perfektionistiske arrangementer og produktion, er Unmack og hans faste sparringspartner Nikolaj Nørlund gået helt anderledes til fadet denne gang. Med et enestående resultat til følge.

Strygere er bestemt ikke noget særsyn, men ofte i rollen som pynt eller filigran. Som en eftertanke. Her er de derimod blevet lagt på allerede i de indledende faser af indspilningerne, og numrene er så at sige bagefter blevet bygget på det fundament.

Og det er ikke blot en faktuel detalje, men kan endog meget tydeligt høres i syv ud af de ti numre, hvor The City of Prague Philharmonic Orchestra spiller en altdominerende og afgørende rolle. De fornemmes som en fuldstændig integreret del af sangene, uden at der på nogen måde går orkesterpop i den.

Eminent udført
Det er ikke bare godt tænkt, men tillige eminent udført og kaster et helt nyt skær over Unmacks kompositioner uden at sætte hans vanlige dyder som sangskriver ud af funktion.

Læg dertil endnu en stribe tekster på Unmacks sædvanligt ypperlige niveau, og man står med et hovedværk i en allerede imponerende karriere.

Hans bedste siden 'Go!' – intet mindre.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind