L.O.C.: Usmart i en fart

Gratis TDC-album fra den slingrende reklamesøjle er ikke ringe trods forkerte numre

L.O.C. - aarhusianerens nye skive knækker på midten. (Foto: SelvGjortMillionærDrøm)
L.O.C. - aarhusianerens nye skive knækker på midten. (Foto: SelvGjortMillionærDrøm)
Følg Musik
Følg DK Album-anm.

L.O.C.: 'Prestige, Paranoia, Persona Vol. 1' (SelvGjortMillionærDrøm/TDC) Udkommer fredag 23. marts

L.O.C. er en travl mand, men inden familien Danmark glemmer ham fra rollen som sanglærer på tv, er han alligevel aktuel med ’Prestige, Paranoia, Persona Vol. 1’, der udkommer blot et år efter ’Libertiner’.

Rapperen forærer albummet væk ved hjælp af en fiks aftale med TDC, som han også er reklamesøjle for, og formår man at abstrahere fra alle de tvivlsomme tiltag, pladen er fedtet grundigt ind i, så er den faktisk ikke ringe trods mere end et enkelt forkert nummer.

L.O.C. scorer kassen på TDC-fidus

Skiven varer under 37 minutter, og det virker som en falliterklæring, at en skæring inkluderes i to forskellige versioner. På pladens første halvdel har man dog bestemt ikke indtryk af, at L.O.C. skulle være smart i en fart.

Kryber til korset
Dunkelt skurrende ’Martyrium’ og ’Under nul’ får selviscenesættelsen til at sitre i stemningsmættede produktioner, og effektive ’SGMD’ er hippop tilsat et omkvæd på størrelse med aarhusianerens ego.

L.O.C. styrer for vildt!

Både som rapper og rimsmed er L.O.C. måske nok en bleg udgave af Eminem, men han har dog fundet en sponsor, der rimer på sit navn, og Liam O’Connor er trods alt sine gæster langt overlegne.

Jokeren er helt håbløs med en højtravende ordstrøm på ellers gedigne ’Jeg er Judas’, som bliver tragikomisk, når Gigolo Jesus fra ’Toppen af poppen’ forsøger at retfærdiggøre, at d’herrer kryber til korset i den værste sendetid.

Dilettantisk niveau
Pernille Valentin lyder som en psykotisk Barbie-dukke gennem bombastiske ’Skyd mig ned’, og pinagtige USO er en anden lejesvend, der er med til at trække dele af albummets sidste halvdel ned på et dilettantisk niveau, hvor L.O.C. reduceres til harmløs stodder med dømmekraft som en ’Big Brother’-deltager.

L.O.C., Björk og andre plattenslagere

Pladeselskabmanden, der var sin opgave voksen, ville sende L.O.C. tilbage i studiet for at slette gæsterne og skrive et par numre mere, men uden coach begår han begynderfejl, og for hovedløse musiknavne har pladeselskaberne stadig en berettigelse.

TDC er formentlig ligeglade med, hvordan pladen lyder, og til 0 kroner vil mange lyttere heller ikke stille store krav.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind