'X Factor'-Thomas i tomgang

'X Factor'-vinderen Thomas Ring har brugt et år på stort set ingenting og viser på sit debutalbum, at han ikke har en eneste selvstændig tone i livet

Hvis 31-årige Thomas Ring har tænkt en selvstændig tanke i forbindelse med debutalbummet, er den gået tabt undervejs. (Foto: Les Kaner)
Hvis 31-årige Thomas Ring har tænkt en selvstændig tanke i forbindelse med debutalbummet, er den gået tabt undervejs. (Foto: Les Kaner)

Thomas Ring: 'Wrong Side of the Daylight' (RCA/Sony) Udkommer mandag 7. marts

Thomas Ring vandt som bekendt X Factor-finalen den 27. marts 2010, og den slags skal selvfølgelig fejres med en albumudgivelse. Men modsat de to foregående vindere – allerede glemte Martin og Linda – har Thomas brugt mere end et par måneder på produktet, og han har tilmed skrevet stort set hele molevitten selv. Så langt så godt.

Det er dog næppe nogen tilfældighed, at ’Wrong Side of the Daylight’ lander, netop mens X Factor-maskineriet igen kører i højeste gear. Men det ville alligevel være rart, hvis man kunne konstatere, at Thomas er undtagelsen, der bryder reglen om at musikken kun er et biting i forhold til tv-programmets underholdende konkurrenceelement og dommernes selvpromovering.

Forstået på den måde, at man måske havde næret et spinkelt håb om at skolelæreren fra Hellerup ville vise os, at X Factor godt kan være springbræt for en musikalsk karriere, der består af mere end varm luft og en enkelt sæson i mediemøllen.

Skamredne skabeloner
Det er desværre ikke tilfældet. For Thomas kan måske nok synge rent, men har ikke en selvstændig tone i livet.

Der et tale om formstøbt pop, der bevidstløst benytter enhver skamreden skabelon i sangskriverhåndbogen. Hvilket får Thomas til at lande et eller andet kønsløst sted midt mellem Ronan Keating og Coldplay ultralight.

Bevares, produceren og arrangøren Tore Nissen (der før har spillet med bl.a. Tue West og The Storm) kan tilsyneladende sit håndværk – hvilket han så har brugt til sandslibe de enkelte sange fri for enhver knast eller ujævnhed. For slet ikke at tale om tegn på levet liv. Thomas er trods alt en voksen mand på 31 år.

Tekstmæssige klichéer
Og jo mindre vi skriver om de tekstmæssige klichéer, des bedre.

Vi kan jo nøjes med et citat:

’Can’t believe I’ve met you, baby / I can’t believe it’s true / I can’t believe I’m with somebody / Who is as beautiful as you’.

Og meget mere poetisk bliver det ikke undervejs. Man må da ikke håbe, at han skal undervise poderne i engelsk.

Det bliver ikke bedre af, at Thomas’ lyse stemme lyder så gennemproduceret, at enhver eventuel fornemmelse at tilstedeværelse er nærmest ikkeeksisterende.

Men ok, hvis man mener at Lillebror er en ost, vil man sikkert også kunne forveksle denne ligegyldighed med inderlig popmusik.

Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Townes Van Zandt: 'Sky Blue' (Fat Possum-album/Ude 8. marts)
2.Ray Charles: 'Modern Sounds in Country and Western Music, Volumes 1 & 2' (Concord-albums/Ude igen 26. april)
3.Demon Head: 'Hellfire Ocean Void' (Svart-album/Ude 22. februar)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.The Entrepreneurs: 'Noise & Romance' (Tambourhinoceros-album/Ude nu)
2.Beirut: 'Gallipoli' (4AD-album/Ude nu)
3.Sharon Van Etten: 'Remind Me Tomorrow' (Jagjaguwar-abum/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen