Annonce:
Annonce:

Delirium med Dalton

Dvd fra den anløbne trio indeholder løssluppen underholdning fra både på og bag scenen

Dalton - d'herrer er specialister i en særlig grotesk form for grovkornet galskab. (Foto: Mads Winther)
Dalton - d'herrer er specialister i en særlig grotesk form for grovkornet galskab. (Foto: Mads Winther)
Annonce:
Følg Musik
Følg DK Album-anm.

Dalton: 'Dalton var her!' (RecArt) Udkommer mandag 15. november

Johnny Madsen, Allan Olsen og Lars Lilholt er hverken unge, labre eller uintelligente, så hvordan de i dagens Danmark slap af sted med at sælge over 70.000 eksemplarer af sidste års comebackalbum er lidt af en gåde.

Men det gjorde Dalton altså efter 17 års pladepause, og det kunne måske hænge sammen med, at der opstår en ganske særlig galskab, når de tre mødes, og det glade vanvid er lige noget for enhver, der kan lide klassisk komik som Don Quixote, Monty Python og Lucky Luke, og hvem kan ikke det?

Boblende kemi
For at fejre orkesterets opløsning - og for at tjene nogle flere penge - udgiver Dalton nu ’Dalton var her!’, der pakket ind i behørig tankstations-æstetik indeholder en godkendt koncertoptagelse fra Esbjerg på både 2 cd’er og en dvd, som desuden rummer 45 minutters dokumentarklip, der indfanger gruppens rablende eskapader og boblende kemi.

Vi er med, når Olsen arrigt hamrer næven i bordet for at hanke op i de to andre, men ellers går det meste af tiden med lystigt at genere Lilholt alias Averell, der forsvarer sig mod den skruppelløse overmagt så godt hans venlige gemyt tillader det.

Druk og æblerov
Trioens turné udformer sig som en blanding af vikingetogt, drukorgie og æblerov, men humørsprederne får også spillet musik, og selv om Madsen både ligner og lyder som en, der har spist en halv indhegning broget malkekvæg umiddelbart inden showtime, så går det hele såmænd nogenlunde.

Slamberterne er jo ikke dummere, end at de gemmer deres allerbedste sange til den næste soloskive, men Olsen har gjort en undtagelse med ’Rugbrød’, der jo burde blive ny nationalsang. Bare spørg folket!

Der går forhåbentlig ikke 17 år, før vi oplever uforlignelige Dalton igen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: