Powershopping fra Love Shop

Imponerende stærkt comeback fra de hæderkronede københavnere

Love Shop er tilbage - og den sortklædte duo lyser stærkt op på deres nye plade. (Foto: A:larm)
Love Shop er tilbage - og den sortklædte duo lyser stærkt op på deres nye plade. (Foto: A:larm)

Love Shop: 'Frelsens Hær' (A:larm)

De klarede det sgu.

Love Shop var aldrig officielt opløst. Men det var svært at forestille sig flere nye toner fra det hæderkronede ensemble efter syv års pladepause - og slet ikke efter at guitarist og producer Hilmer Hassig først meldte sig ud og for to år siden omkom i en tragisk trafikulykke.

Veteranerne er nu i den grad klar igen, for deres ottende album, 'Frelsens Hær', er intet mindre end en af ærkekøbenhavnernes bedste plader nogensinde.

Det virker, som om de to tilbageværende medlemmer, Jens Unmack og Henrik Hall - sidstnævnte agerer for første gang også sangskriver - virkelig har oppet sig for at levere et værdigt comeback.

Og hvordan lyder Love Shop uden Hilmer? Faktisk nogenlunde som med Hilmer.

Hassig er - som ved de seneste koncerter - erstattet af hele to guitarister, men spaderne stikker sjældent dybt på 'Frelsens Hær', hvor talrige instrumenter løfter i flok - inklusive Halls mægtige mundharpe - og de elektroniske stemningselementer vil næppe afskrække gamle fans.

Kosmisk pop
Hovedparten af de nye numre har noget nær episk format, ja, der stræbes efter en slags kosmisk pop. Det lyder højpandet, men føles slet ikke sådan.

Tværtimod kribler hele sanseapparatet, når himmelstræbende herligheder som 'De elskende', 'Dit eget selvmord' og 'Vinden som blæste' afslører et vingefang, der snildt matcher englen på coveret.

Unmack selv fanger det egentlig bedst med udtrykket 'vægtløshed som vejer et ton'. Flere danske musikere - ingen nævnt, alle glemt - har på det sidste leveret akavet knækprosa, hvorimod Unmack viser, at stor poesi ikke kræver flyvske vendinger: Sjældent har et forhold været bedre beskrevet end 'solen, der varmede, var din/vinden, som blæste, var min'.

Et par bagateller på skivens sidste halvdel er eneste reelle vildskud fra ’Frelsens hær’, der har et imponerende niveau stort set hele vejen. Kærlighedsbutikken er genåbnet med stil. Velkommen tilbage.