Hej Matematik - en vandet vits

Aqua-Søren holder frikvarter med Hej Matematik, skriver Ekstra Bladets anmelder

Hej Matematik - Nikolaj og Søren Rasted dyrker danskpoppen. (Foto: Copenhagen)
Hej Matematik - Nikolaj og Søren Rasted dyrker danskpoppen. (Foto: Copenhagen)

Hej Matematik: ’Vi Burde Ses Noget Mere’ (Copenhagen)

Det er tilsyneladende begyndt at kede Søren Rasted at tælle Aqua-millionerne, og mens nationen dirrer af spænding i forventning om døgnfluernes genoplivning til sommer, hælder hitmageren vand ud af ørerne i selskab med nevøen Nicolaj Rasted.

Den debuterende duo kalder sig Hej Matematik, men projektet bærer mere præg af frikvarter end brøkregning, for med let forgængelig elektropop tilsat satirisk spasmageri hylder de toppen af danskpoppens helte fra blandt andre Kliché og TV-2 over Shu-bi-dua og Det Brune Punktum til selveste Nik & Jay, der karikeres på muntre ’Midtbyen’.

Sarkastiske ’Centerpubben’ er gustent R&B og en veldrejet hån til et særpræget kulturfænomen, mens Thomas Helmig kunne have skrevet titelnummeret ’Vi Burde Ses Noget Mere’ i en løssluppen stund.

11 sange på blot 36 minutter er nok til at overdrive joken, men vandmandens veludvoksede popører fornægter sig ikke, og ømme ’Utroskabet’ er endnu et bizart bud på et lummert hit. Det føles derimod, som når en komiker løber tør for vittigheder, så snart sangskrivningen svigter, og ’Høj 5’ er et ligegyldigt intermezzo, mens Nephew efterligner Depeche Mode bedre, end Hej Matematik formår på sangen af samme navn.

Uforpligtende underholdning og tilforladeligt tidsfordriv indtil Aqua atter hældes i andedammen.