Annonce:
Annonce:

Ligegyldigheder fra Blachman

Winding og Blachmans nye mini-udgivelse er både uopfindsomt og bedaget, mener Ekstra Bladets anmelder

Blachman kalder sig genial og siger, at han har god musiksmag. Ekstra Bladets anmelder er ikke helt enig denne gang. (Foto: Jakob Jørgensen)
Blachman kalder sig genial og siger, at han har god musiksmag. Ekstra Bladets anmelder er ikke helt enig denne gang. (Foto: Jakob Jørgensen)
Annonce:
Følg Musik
Følg DK Album-anm.

Winding/Blachman: 'Musicality' (Mermaid/Sony) ep, 24 min.

Det er nærmest skræmmende, så ligegyldig denne synthesizer-dominerede ep med syv popnumre fra to af dansk musiks største innovatører er i sammenligning med d'herrers tidligere produktioner.

Det er dog mere skræmmende, at der åbenbart er flere af disse mellemspil på vej fra Kasper Winding og Thomas Blachman. For tænk hvis 'Musicality' virkelig er det bedste, makkerparret har trukket ud af de angiveligt 50 numre, de har liggende.

Der er altså tale om to musikere/producere, som sammen eller hver for sig står bag blandt andet nogle af 90'ernes mest interessante plader som C.V. Jørgensens 'Sjælland', Caroline Hendersons 'Cinemataztic' og 'The Style and Invention Album' med Blachman Thomas meets Al Agami and Remee.

Uopfindsomt
Til sammenligning virker dette projekt gennemført uopfindsomt og bedaget.

Det synes domineret af Kasper Winding, og lytter man godt efter, kan man faktisk ane en snert af mandens talent, som det udfoldede sig for cirka 20 år siden på hans største soloplader.

Inspirationen er tydelig 90'er-fransk og navne som Air, Daft Punk og Phoenix med lette disco- eller funkbeats, store 80'er-emmende keyboard-flader og svært fordøjelig filtervokal tilsat en smule eksperimenterende jazz.

Periodevis når Winding og Blachman faktisk næsten derop, hvor det swinger. Men store sange er der ingen af, og hverken i Musikkonservatoriets fredagsbar, i den bedste DR-sendetid fredag aften eller i Paris fredag nat bliver dette noget hit.

Musikalitet eller ej.
Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: