Ligegyldigheder fra Blachman

Winding og Blachmans nye mini-udgivelse er både uopfindsomt og bedaget, mener Ekstra Bladets anmelder

Blachman kalder sig genial og siger, at han har god musiksmag. Ekstra Bladets anmelder er ikke helt enig denne gang. (Foto: Jakob Jørgensen)
Blachman kalder sig genial og siger, at han har god musiksmag. Ekstra Bladets anmelder er ikke helt enig denne gang. (Foto: Jakob Jørgensen)

Winding/Blachman: 'Musicality' (Mermaid/Sony) ep, 24 min.

Det er nærmest skræmmende, så ligegyldig denne synthesizer-dominerede ep med syv popnumre fra to af dansk musiks største innovatører er i sammenligning med d'herrers tidligere produktioner.

Det er dog mere skræmmende, at der åbenbart er flere af disse mellemspil på vej fra Kasper Winding og Thomas Blachman. For tænk hvis 'Musicality' virkelig er det bedste, makkerparret har trukket ud af de angiveligt 50 numre, de har liggende.

Der er altså tale om to musikere/producere, som sammen eller hver for sig står bag blandt andet nogle af 90'ernes mest interessante plader som C.V. Jørgensens 'Sjælland', Caroline Hendersons 'Cinemataztic' og 'The Style and Invention Album' med Blachman Thomas meets Al Agami and Remee.

Uopfindsomt
Til sammenligning virker dette projekt gennemført uopfindsomt og bedaget.

Det synes domineret af Kasper Winding, og lytter man godt efter, kan man faktisk ane en snert af mandens talent, som det udfoldede sig for cirka 20 år siden på hans største soloplader.

Inspirationen er tydelig 90'er-fransk og navne som Air, Daft Punk og Phoenix med lette disco- eller funkbeats, store 80'er-emmende keyboard-flader og svært fordøjelig filtervokal tilsat en smule eksperimenterende jazz.

Periodevis når Winding og Blachman faktisk næsten derop, hvor det swinger. Men store sange er der ingen af, og hverken i Musikkonservatoriets fredagsbar, i den bedste DR-sendetid fredag aften eller i Paris fredag nat bliver dette noget hit.

Musikalitet eller ej.
1 af 2 Anmelderen mener ikke, at ep'en bliver et hit hverken i Musikkonservatoriets fredagsbar eller på DR. (Foto: Ulla Voigt/DR)
2 af 2 Blachman kalder sig genial og siger, at han har god musiksmag. Ekstra Bladets anmelder er ikke helt enig denne gang. (Foto: Jakob Jørgensen)
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Townes Van Zandt: 'Sky Blue' (Fat Possum-album/Ude 8. marts)
2.Ray Charles: 'Modern Sounds in Country and Western Music, Volumes 1 & 2' (Concord-albums/Ude igen 26. april)
3.Demon Head: 'Hellfire Ocean Void' (Svart-album/Ude 22. februar)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.The Entrepreneurs: 'Noise & Romance' (Tambourhinoceros-album/Ude nu)
2.Beirut: 'Gallipoli' (4AD-album/Ude nu)
3.Sharon Van Etten: 'Remind Me Tomorrow' (Jagjaguwar-abum/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen