Legende Leth

I Mikael Simpson og Frithjof Toksvigs gode selskab fungerer Jørgens Leths fabulerende lommefilosofi med Thomas Winding-lignende karma-effekt

Mikael Simpson, Frithjof Toksvig og Jørgen Leth - hvem sagde poesi var kedeligt? (Foto: Mikkel Bache)
Mikael Simpson, Frithjof Toksvig og Jørgen Leth - hvem sagde poesi var kedeligt? (Foto: Mikkel Bache)

Jørgen Leth, Mikael Simpson og Frithjof Toksvig: 'Vi sidder bare her...' (A:larm) Udkommer mandag 17. november

Jørgen Leths prætentiøse pladder er sædvanligvis enerverende nok til, at vi er nogle, der får trang til at springe ud fra nærmeste alpetop, men i Mikael Simpson og Frithjof Toksvigs gode selskab fungerer Leths fabuleren faktisk med Thomas Winding-lignende karma-effekt i stemmen.

Det detroniserede cykelorakel småfilosoferer over emner som dans, venskab og den første forelskelse, og selv om banaliteterne næppe vil ændre det fundamentale livssyn hos de fleste, så er Leth såmænd en ganske herlig hyggeonkel at høre på, så længe han holder fødderne nogenlunde solidt plantet i hængekøjen.

Med alt fra traurige til truende toner vugger Simpson og Toksvig veteranen tilsat diskret elektronik, slæbende stemningsfuldhed og Kasper Tranbergs blå trompet, der placerer ’Vi sidder bare her...’ mellem Dan Turèlls ’Pas på pengene’ og C.V. Jørgensens ’Sjælland’.

Et frikvarter på frihjul med en legende Leth, der i løbet af blot 32 minutter minder om, at ikke alle livets etaper går til Alpe d’Huez.