Sympatiske bagateller fra Waqas

For lidt over et år siden sprang Isam B ud som solist med ’Institution’, og nu følger Outlandish-kollegaen Waqas så trop med 'Øko Logik’. Og opskriften er sådan set den samme

Wagas' solo-debut udkommer i dag.
Wagas' solo-debut udkommer i dag.

Waqas: 'Øko Logik' (Universal)

Sproget er dansk, og temaet i langt de fleste af sangene er opvæksten og tilværelsen i Danmark, som de former sig, når man skal prøve at navigere mellem to kulturer.

Hvilket jo fungerede glimrende for Isam, som vi godt vidste havde en sprød sangstemme, men som også afslørede sig som en mere end habil tekstforfatter på sit andet modersmål.

Det samme kan man desværre ikke sige om Waqas. Teksterne er tydeligvis selvoplevede og kommer ganske givet fra hjertet, men løfter sig rent sprogligt sjældent over de velmenende klichéer og det næsten irriterende politisk korrekte.

Kun momentvist – som i den fine ’En slags kærlighed’ om at leve og elske i et arrangeret ægteskab – får man noget, der minder om en aha-oplevelse.

Helhedsindtrykket hjælpes ikke på vej af Mintmans fade produktioner i grænselandet mellem hiphop light og R&B og Waqas’ stive flow, når han rapper, eller lidt ordinære sangforedrag.

Uden tvivl en sympatisk plade. Men det er jo ikke det samme som en god plade.