Vederkvægende ekko

Udspillet ’I Know I Am Human’ fra Ekko efterlader én med ro i både krop og sjæl, skriver Ekstra Bladets anmelder

Efter mange år på sidelinjen springer Frithjof Toksvig endelig ud som solist under dæknavnet Ekko. (Foto: A:larm)
Efter mange år på sidelinjen springer Frithjof Toksvig endelig ud som solist under dæknavnet Ekko. (Foto: A:larm)
Ekko: ’I Know I Am Human’ (A:larm)

45-årige Frithjof Toksvig har gennem snart tre årtier været en diskret, men alligevel central, figur på den danske musikscene. Han var med i sidste holdopstilling hos det evigt changerende men altid interessante firser-ensemble The Poets, og ikke mindst en tredjedel af de skammeligt oversete Deepfried Toguma, hvis ualmindeligt vellykkede fusion af ambient, triphop og flamenco, som blev foldet ud på to udsøgte album, stadig står som noget af den mest originale danske musik fra senhalvfemserne.

Toksvig har endvidere været sidekick for en lang række navne fra Swan Lee til Mikael Simpson og er tillige en flittig bidragyder til diverse filmsoundtrack og reklamer.

Men bedre sent end aldrig, og nu springer Frithjof ud som solist under navnet Ekko, hvor han med hjælp fra bl.a. guitaristen Martin Lind, cellisten Soma Allpass og bassisten Georg Rune Andersen har kreeret 12 (næsten) ordløse kompositioner, man vel uden at fornærme nogen godt kan rubricere som ambient.

Akustiske instrumenter som piano og cello står centralt i lydbilledet sammen med Linds karakteristiske guitar, men får følgeskab af alskens svævende elektroniske klange. Resultatet er en udsøgt nydelse, som uden at være behagesygt efterlader én med ro i både krop og sjæl. Og hvem trænger ikke til det indimellem?

Udkommer mandag.
0 kommentarer
Vis kommentarer