Pubertære platheder fra Orgi-E

Suspekt-rapperen er mere flad en fræk på sin solodebut 'Klamfyr'

Orgie-E alias Emil Simonsen indfrier desværre ikke forventningerne på sin solodebut. (Foto: Universal)
Orgie-E alias Emil Simonsen indfrier desværre ikke forventningerne på sin solodebut. (Foto: Universal)

Orgie-E: 'Klamfyr' (Tabu/Universal) Udkommer mandag 17. september

Orgi-E alias Emil Simonsen har siden 1999 gjort dansk hiphop til et betydeligt mere underholdende sted at være med gruppen Suspekt, lige som han også har været aktiv i Selvmord samt stået i spidsen for pladeselskabet Tabu, der har banet vej for Veto, Floor Is made of Lave med flere.

Der er altså med visse forventninger, at man sætter møder Orgi-E’s første soloudspil. Men desværre kun for at konstatere, at det lever lidt for vel op til titlen ’Klamfyr’. Nu har han aldrig været kendt for at høre til blandt de mest stuerene rappere, men i Suspekt-sammenhæng var der så megen vanvid og sortsyn bag flabethederne, at det gav en eller anden form for absurd mening. Sjovt var det i hvert fald.

Flad fornemmelse
Men denne gang bliver det mest til udbrændte platheder, der ikke stikker meget dybere end titler som ’Single pik’ og 'River jern’. Og med mindre man syntes at det er topmålet af raffineret poesi, at kalde en kærlighedserklæring til asiatiske piger for ’Gule plader’ eller finder det voldsomt grænseoversskridende at have lyst til at gå i seng med ældre kvinder på ’Milf’, så forlader man nok albummet med en noget flad fornemmele.

Meget af det minder mest om et lille barn, der siger ’lort’, bare for at se de voksnes reaktion. Og er nogenlunde lige så interessant. Emil er trods alt blevet 32 år, og burde ærligt talt have overstået den første pubertet. Det postulerer han også på ’Mand 2.0’ (feat. Jooks), der dog mest lyder som en dementi af samme.

Lyspunkter
Der er heldigvis lyspunkter undervejs, ikke mindst ’Få dine pistoler frem’ og ’City2Musik’, der med afsæt i hhv. fremmedhad og opvæksten i Albertslund afslører, at der er andet en tom bralren bag rimene. Det produktionsmæssige side af sagen – der for størstedelen er lagt i hænderne på Jonathan Elkær – er effektiv uden at være spektakulær, og en række gæstevokalister fra Xander til Marwan fungerer mest som kunstigt sødemiddel over den indholdsmæssige tomgang.

Seneste nyt

Selv #metoo-entusiastiske kvinder må medgive

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.