Annonce:
Annonce:

Halleluja for en plade

Danske Hymns from Nineveh rykker helt op i superligaen på sit tredje album

26-årige Jonas H. Petersen alias Hymns from Nineveh har lavet en stribe melodiske pophymner, der kan overbevise selv den mest indædte skeptiker. (Foto: Carsten Villadsen)
26-årige Jonas H. Petersen alias Hymns from Nineveh har lavet en stribe melodiske pophymner, der kan overbevise selv den mest indædte skeptiker. (Foto: Carsten Villadsen)
Annonce:
Følg Musik
Følg DK Album-anm.

Hymns from Nineveh: 'Visions' (Parlophone)

Efter en mere end lovende jule-ep i 2009 landede Jonas H. Petersen alias Hymns From Nineveh i 2011 med det fremragende selvbetitlede debutalbum, der senere samme år blev fulgt op af noget så sjældent som et julealbum, som man også kan holde ud at høre på efter at ædelgranen er visnet.

Annonce:

Måske fordi julen rent faktisk betyder noget substantielt for Jonas, der aldrig har lagt skjult på sit kristne udgangspunkt. Religiøse syner og billeder gennemsyrer da også tekstuniverset på Hymns from Ninevehs aktuelle, tredje album, der af samme grund har fået titlen ’Visions’. Uden at det dog på noget tidspunkt kammer over i det frelste eller dogmatiske. Snarere tværtimod. Det er ikke uden grund, at den afsluttende epilog har overskriften ’What Does It Mean?’. Et nummer, der er bygget op over titlerne fra de foregående 12 sange, hvilket blot sætter streg under det gennemarbejde helhedsindtryk, der præger ’Visions’.

Det tidligere stærkt folkinspirerede lydbillede er i hænderne på producerne Aske Bode og Fridolin Nordsø blevet mere fyldigt og tilgængeligt, hvilket sikkert også hænger sammen med at Jonas H. Petersen har fået endnu bedre greb om melodiskrivningen. ’A Kid on the Beach’ er en af den slags sange, som Coldplay kun kan drømme om at skrive i dag, og den er bestemt ikke den eneste af slagsen. Jeg er også ret sikker på, at Jeff Buckley ikke ville have skammet sig over ’Angel Falling’. Og den foruroligende og dramatiske ’Sapphire Skies, Rivers of Rubies’ kunne snildt have hørt hjemme på en af Talk Talks sene plader. Ja, så godt er det.

Annonce:

Men Hymns from Nineveh lyder heldigvis først og fremmest som sig selv og de umiddelbart velklingende toner bliver ved med at afsløre nye detaljer, der er helt i tråd med de tvetydige ord, der favner både det fortabte og det eufori ske. Man behøver bestemt ikke være religiøst indstillet for at blive opløftet af at lytte til ’Visions’, det både tekstligt og musikalt befinder sig på et sjældent højt niveau. At den 26-årige Jonas H. Petersen så tilmed er en eminent sanger, gør bestemt ikke fornøjelsen mindre. Man fristes næsten til at bryde ud i et begejstret halleluja.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Omkvædet klinger hult fra den socialdemokratiske regering

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: