Annonce:
Annonce:

Helmig: Afdanket popdreng

Jydens nostalgiske nye album er endnu et kikset ekko fra storhedstiden i 80’erne

Thomas Helmig - den aldrende teenager er ikke just helt på toppen. (Foto: Niels Hougaard)
Thomas Helmig - den aldrende teenager er ikke just helt på toppen. (Foto: Niels Hougaard)
Annonce:
Følg Musik
Følg DK Album-anm.

Thomas Helmig: 'KH Helmig' (Genlyd/Sony) Udkommer fredag 1. november

Pladeaktuelle Rasmus Seebach, Nik & Jay og Burhan G har de senere år givet Thomas Helmig hård konkurrence i kampen om tøsernes gunst, og ungersvendene behøver ikke være bange for, at den gamle popdreng nu efterlader dem alene på genrens dansegulv.

Aarhusianerens nye album ’KH Helmig’ er nemlig en afdanket omgang 80’er-romantik, som nok kun vil appellere til dem, der kastede deres første tequilashot op over cardiganen til tonerne af ’Det er mig der står herude og banker på’.

Helmig om nyt album: Det er ikke en skilsmisse-plade

Helmigs fesne jydefunk og ligblege popsoul er corny nostalgi, og at en evig teenager på 49 kan få sig selv til at fremføre linjer som ’Fugle flyver, mennesker lyver’ og ’Står og svajer, med en bajer’ er jo nærmest tragisk.

Annonce:

Veteranen har udtalt, at ’KH Helmig’ ikke er en skilsmisseplade, men det er svært at opfatte gumpetunge ’Evigt?’ og skivens mindst dårlige nummer, balladen ’Fugleflugt’, som andet end lussinger til 80’ernes ansigt.

Megafon efterlyses
Helmig har dog skrevet årstal for de enkelte værkers tilblivelse under teksterne i cd-coveret, som for at understrege at eksempelvis ’Fugleflugt’ (2011) er komponeret før bruddet.

Renée Toft Simonsen er imidlertid ikke den eneste, Helmig har mistet, for stemmen er også røget. Når han lyder så svag i studiet, så skal han altså have fat i en megafon, når han kommer til koncert nummer 49 på næste års turné.

Melodisk er ’KH Helmig’ derimod ret velfunderet, men de 43 minutter lyder simpelthen jammerligt som et demobånd, han har lavet på lagkagemanér på et hotelværelse.

Nu har Helmig masser af tid til at spille musik

Hifi-entusiaster har aldrig udgjort en stor del af Helmigs kernepublikum, og hans ti nye sange er bestemt heller ikke skæringerne, der ligger lige for, når man skal teste sin nye rørforstærker.

Annonce:

Helmig mander sig op til lidt tilforladelig John Mayer-country på 'I gang med at gå' og lystig kendissatire på ’Sukker’, men sidstnævntes calypsobeat er som gospelpåvirkede ’Båd’ så kikset, at det gør ondt helt ned i knæskallerne.

Han har aldrig lydt mere stivbenet og ude af takt med sin samtid.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: