Krasse kammertoner

Egensindige Jomi Massage har lavet endnu et givende og krævende udspil

Signe Høirup Wille-Jørgensen alias Jomi Massage lader stemme og piano dominere lydbilledet på nyt album. (Arkivfoto: Miriam Dalsgaard)
Signe Høirup Wille-Jørgensen alias Jomi Massage lader stemme og piano dominere lydbilledet på nyt album. (Arkivfoto: Miriam Dalsgaard)

Jomi Massage: 'Primitives' (The Being Music)

5
6
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

Signe Høirup Wille-Jørgensen har siden hun i 1993 trådte ind på den danske musikscene som en del af støjrockensemblet Murmur (senere Speaker Bite Me) været en enestående figur, der har gjort sig bemærket i et væld af konstellationer og stilarter – ofte af ret grænsesøgende karakter. Og selv efter 20 år i den kunstneriske frontlinje har der ikke sneget sig blot en snert af magelighed eller vanetænkning ind i billedet. Man ved simpelthen aldrig, hvad man kan forvente fra den kant – bortset fra, at man kan være ret sikker på, at man aldrig har hørt noget lignende.

Se også: Lyden af 2006

Som solist har hun primært arbejdet under pseudonymet Jomi Massage og aktuelle ’Primitives’ er Jomi i rendyrket form, da Signe har indspillet albummet alene i en nedlagt fabrik og lydbilledet består næsten udelukkende af hendes intense stemme, piano og diverse effekter. På trods af det umiddelbart spartanske udtryk er ’Primitives’ en voldsom oplevelse, da intensiteten i både kompositionerne og teksterne ikke er til at tage fejl af. Det er ikke for sjov det her, og Signe er bestemt ikke ansat i underholdningsbranchen.

Selv i de mest afdæmpede passager er der en karakteristisk heftig ekspressivitet på spil, og der er konstant en mere eller mindre udefinerbar fornemmelse af noget uheldsvangert til stede – også i de smukkeste passager, som der er en hel del af – eksempelvis i den helt igennem fremragende ’A Fake Start Is Life’

Signe lyder stadig ikke som de andre børn i skolegården – heldigvis. ’Primitives’ er med andre ord ikke for sarte sjæle, men har man mod på at bevæge sig lidt væk fra alfarvej, venter der et spændende eventyr derinde i skyggelandet.

Uregerligt

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste Musik
Mest læste i Musik
Hent flere

Skamhører

Thomas Treo skamhører

1.Zeke: 'Hellbender' (Relapse-album/Ude 30. marts)
2.John Prine: 'The Tree of Forgiveness' (Oh Boy-album/Ude 13. april)
3.The Melvins: 'Pinkus Abortion Technician' (Ipecac-album/Ude 20. april)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Eels: 'Deconstruction' (E Works-album/Ude 6. april)
2.Soccer Mommy: 'Clean' (Fat Possum-album/Ude nu)
3.Albert Hammond Jr.: 'Francis Trouble' (Red Bull-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen