Krasse kammertoner

Egensindige Jomi Massage har lavet endnu et givende og krævende udspil

Signe Høirup Wille-Jørgensen alias Jomi Massage lader stemme og piano dominere lydbilledet på nyt album. (Arkivfoto: Miriam Dalsgaard)
Signe Høirup Wille-Jørgensen alias Jomi Massage lader stemme og piano dominere lydbilledet på nyt album. (Arkivfoto: Miriam Dalsgaard)

Jomi Massage: 'Primitives' (The Being Music)

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Signe Høirup Wille-Jørgensen har siden hun i 1993 trådte ind på den danske musikscene som en del af støjrockensemblet Murmur (senere Speaker Bite Me) været en enestående figur, der har gjort sig bemærket i et væld af konstellationer og stilarter – ofte af ret grænsesøgende karakter. Og selv efter 20 år i den kunstneriske frontlinje har der ikke sneget sig blot en snert af magelighed eller vanetænkning ind i billedet. Man ved simpelthen aldrig, hvad man kan forvente fra den kant – bortset fra, at man kan være ret sikker på, at man aldrig har hørt noget lignende.

Se også: Lyden af 2006

Som solist har hun primært arbejdet under pseudonymet Jomi Massage og aktuelle ’Primitives’ er Jomi i rendyrket form, da Signe har indspillet albummet alene i en nedlagt fabrik og lydbilledet består næsten udelukkende af hendes intense stemme, piano og diverse effekter. På trods af det umiddelbart spartanske udtryk er ’Primitives’ en voldsom oplevelse, da intensiteten i både kompositionerne og teksterne ikke er til at tage fejl af. Det er ikke for sjov det her, og Signe er bestemt ikke ansat i underholdningsbranchen.

Selv i de mest afdæmpede passager er der en karakteristisk heftig ekspressivitet på spil, og der er konstant en mere eller mindre udefinerbar fornemmelse af noget uheldsvangert til stede – også i de smukkeste passager, som der er en hel del af – eksempelvis i den helt igennem fremragende ’A Fake Start Is Life’

Signe lyder stadig ikke som de andre børn i skolegården – heldigvis. ’Primitives’ er med andre ord ikke for sarte sjæle, men har man mod på at bevæge sig lidt væk fra alfarvej, venter der et spændende eventyr derinde i skyggelandet.

Uregerligt

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Bill Fay: 'Countless Branches' (Dead Oceans-album/Ude 17. januar)
2.The Black Lips: 'Sing in a World That’s Falling Apart' (Fire-album/Ude 24. januar)
3.Oscar Danielson: 'Det här kan bli året som jag faller' (Sif-album/Ude 17. januar)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Efterklang: 'Lyset' (Rumraket-ep/Ude nu)
2.School of X: 'Destiny' (Tambourhinoceros-ep/Ude nu)
3.Beck: 'Hyperspace' (Capitol-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere