Her er efterårets lydspor

Kira Skov og Marie Fiskers tusmørketoner er det perfekte værn mod den kommende årstid

Kira Skov og Marie Fisker har endelig fundet tid i kalenderne til at udsende deres fælles album. (Foto: Stephen Freiheit)
Kira Skov og Marie Fisker har endelig fundet tid i kalenderne til at udsende deres fælles album. (Foto: Stephen Freiheit)

 
Marie Fisker/Kira Skov: 'The Cabin Project' (Stunt) udkommer 1. september

Vi var en del, der spidsede ører, da Kira Skov og den dengang helt ukendte Marie Fisker tonede frem på tv-skærmen en lørdag aften i 2007 med en fremragende fortolkning af ’The First Time Ever I Saw Your Face’ i forbindelse med en portrætudsendelse om Johnny Cash.

Og siden har vi egentlig bare ventet på at Skov og Fisker – der har kendt hinanden siden teenageårene – skulle lave noget mere sammen. Man da begge har gang i et par travle, prisbelønnede solokarrierer, og Fisker tilmed er en del af Trentemøllers myreflittige turneband, har vi altså måtte vent til nu med at høre frugterne af det såkaldte ’The Cabin Project’, der faktisk allerede blev indspillet tilbage i foråret 2013. Men det har heldigvis været ventetiden værd.

38-årige Kira Skov spiller med en nærmest intimiderende intensitet. (Foto: Sebastian Buur Gunvald) Koncert-anm. Emotionelt jordskælv

De to kvinder rejste den gang sammen med guitaristen m.m. Oliver Hoiness og multiinstrumentalisten Ned Ferm (der for nyligt har udsendt et stærkt anbefalelsesværdigt album i eget navn, hvor Kira og Marie også medvirker) til en hytte dybt inde i de canadiske skove, hvor de forskansede sig i ni dage sammen med produceren Mark Howard.

Sidstnævnte er ikke Hr. Hvemsomhelst, men var i mange år Daniel Lanois’ højrehånd, og har drejet på studieknapper for så prominente folk som Bob Dylan, Lucinda Williams, Tom Waits og Iggy Pop. Og lad det være sagt med det samme; ’The Cabin Project’ lyde pissegodt. Med samme fornemmelse for rum – både i og ikke mindst omkring musikken – som også kendetegner netop Lanois’ produktioner.

Kira Skov står bag årets album. (Foto: Jasper Carlberg) DK MusikNYT Musikkritikernes dom: Kira Skov bag årets album

Men det ville jo alt sammen være lige meget, hvis ikke materialet – der består af tre covers, bl.a. førnævnte ’The First Time…’, samt syv egenkompositioner – havde kunne leve op til den superæstetiske indpakning, der dog lykkeligvis aldrig forfalder til det lækre for lækkerhedens egen skyld. Der er en bærende idé bag hver eneste tone, der spilles her.

Derfor er der heller ingen grund til at råbe højt. Der er tale om ti afdæmpede – ind i mellem grænsende til det tyste – stemningsmættede kompositioner båret frem af samklangen mellem Skov og Fiskers stemmer, der ofte smelter sammen til en enhed, hvor det er svært at høre, hvor den ene begynder og den anden stopper. Og det er vel netop dét, der kendetegner det vellykkede samarbejde. Tusmørketoner, der egner sig perfekt til at komme efteråret i møde med, mens man skutter sig iført et par store hovedtelefoner og noget mørkt i glasset.

37-årige Kira Skov er ikke for fastholdere. Heldigvis. (Foto: Jasper Carlberg) DK Album-anm. Kira uden klicheer

1 af 2 
2 af 2 Kira Skov og Marie Fisker har endelig fundet tid i kalenderne til at udsende deres fælles album. (Foto: Stephen Freiheit)
0 kommentarer
Vis kommentarer