Børnehavemusik til pensionister

Det er helt okay at udgive sit sidste album, hvis man som Keld & Hilda ikke længere har noget originalt at byde på

Følg Musik
Følg DK Album-anm.

Keld & Hilda: 'Hele vejen' (Heick Music/Music Manager)

Det er lige så umuligt at have noget imod ægteparret Keld & Hilda, som det er svært at holde af deres angiveligt sidste album. De er simpelthen så sympatiske, at de hele 40 gange er sluppet afsted med at udgive musik. 

Hele Danmarks bedsteforældre har dog selv lovet, at det ikke kommer til at ske igen. Og det er jo da en formildende omstændighed, at hr. og fru Senior-Danmark hermed vinker adjø til pladeproduktionen.

For 'Hele vejen' kommer aldrig i mål med sin blanding af dvask dansktop, gangbesværede covers, malplacerede medleys og andet uopfindsomt fyld.

Venstrehånds-Shu-bi-dua

Hilda & Keld (som de retteligt burde hedde, men ikke hedder, fordi det jo er Keld, der trækker det musikalske læs) er selve symbolet på langtids-sammenhold og hygge-singalong for pensionister og personer uden kritisk sans.

Introsangen 'Jeg elsker dig', skrevet med venstre hånd af shubberne Hardinger og Thorup, kan måske skabe jubel på Sølund Festival, men tjek lige teksten: 

Du er solen på en sommerdag. Og månen i min nat ...
Ja, du er stjernen i mit univers. Du løser livets kryds og tværs.
Hilda og Keld bliver begge 76 år næste gang. Har de da ikke selv noget levet liv at dele af, frem for at låne sig frem til ringe enderim og elendige klicheer?

Senildement nostalgitrip
Dansktoppen er ikke, hvad den har været.

Det beviser duoen i stor stil med hele fire medleys: 'Giro 413', 'Dansk film', 'Four Jacks' og 'Kelds danske Grand Prix-vindere'. 

De går sikkert an til plejehjemmets sommerfest, men kun fordi det netop lyder som et slags senildement nostalgitrip.

Man har hørt det hele før, bare bedre. 'Vejen hjem' lokker med ti nye sange', hvilket man skal være talblind for at tælle sig frem til.

Nyt, men gammelt

Det kan godt være, at det er første gang, at Keld & Hilda for eksempel synger 'Heartbeat', men den er stadig ikke ny. Og bedre med Buddy Holly. 

Den slags er dansktop-publikummet typisk døve over for. At man har hørt det hele før, anses som genkendeligt på en tryg måde. Lidt ligesom, når børn gerne vil høre den samme godnathistorie igen og igen.

Man skal holde, hvad man lover. Det gælder også for Keld & Hilda. 

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind