Annonce:
Annonce:

Dårligt nyt fra Johnny Madsen

Den garvede rockdigter flytter sig ikke ud af flækken i sit lidt for velkendte univers

64-årige Johnny Madsen savner ambitioner på plade, der kun imponerer i glimt. (Foto: Linda Johansen)
64-årige Johnny Madsen savner ambitioner på plade, der kun imponerer i glimt. (Foto: Linda Johansen)
Annonce:
Følg Musik
Følg DK Album-anm.

Johnny Madsen: 'Godt nyt' (REO/Universal) Udkommer fredag 25. september

I den herlige dokumentar ’Dalton var her!’ er der en scene, hvor Johnny Madsen prøver at snige to sange med samme halleluja-omkvæd ombord på trioens skive, hvilket får en hovedrystende Allan Olsen til at bruge sin vetoret.

Går den, så går den, virker ikke som en filosofi, der er helt fremmed for vestjyden.

På sit nye soloalbum ’Godt nyt’ formår Madsen at liste ordet ’vinden’ med på hele otte af pladens 12 skæringer, og selv om han bor derude, hvor der virkelig er gennemtræk, så kan man ikke sige, at der blæser nye vinde i mandens velkendte verden.

Delirium med Dalton

Som producer sørger Chief 1 dog for, at der er en underliggende brise af forandring i Madsens lumre boogieblues, men selv soul-blæsere og et gennemarbejdet lydbillede kan egentlig ikke flytte veteranen ud af flækken på Fanø.

Annonce:

Han har tydeligvis skrevet flere af sangene under en ferie i Sydspanien, for de er overlæsset med lokale referencer og lingo, der kastes på blokken som var det maling på malerens lærred.

Strammer sig an
Kun få poesilinjer bliver imidlertid hængende, og man skal nok tømme Madsens vinkælder, hvis man vil helt ned til den dybere mening i det, der i hvert fald på overfladen ofte til forveksling minder om vrøvl.

Det overraskende opstemte titelnummer på ’Godt nyt’ har et forfriskende drive, men pludselig råber Johan Olsen fra Magtens Korridorer, og så er det nummer ikke godt længere.  

To sange om nære emner adskiller sig fra pladens ellers noget letkøbte tilforladelighed.

Johnny Madsen i modvind

Madsen strammer sig an på Bob Dylan-påvirkede ’Krabbesangen’, der er en hyldest til søens folk, og ’Aldrig mere’, som er en sjældent inderlig sang i Madsens omfattende katalog.

Balladen er skrevet om rockdigterens afdøde datter, der har ansporet den aldrende original til at yde en ekstraordinær indsats.

Annonce:

Det klæder Madsen, når hans ambitioner rækker udover den lokale vejrudsigt og spansk for begyndere, men det sker kun undtagelsesvis, og der er for lidt at råbe halleluja over på ’Godt nyt’.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU
Annonce:
Annonce: