Dansk hitband: Stivbenede svindlere

Østkyst Hustlers er tvivlsomt tilbage som usminket anakronisme på rapgruppens første album i 22 år

Rutinerede Østkyst Hustlers, der blev dannet i 1993, anno 2020 - fra venstre: Nikolaj Peyk, Bozzy Bo og Jazzy H. Foto: Aleksander Klug
Rutinerede Østkyst Hustlers, der blev dannet i 1993, anno 2020 - fra venstre: Nikolaj Peyk, Bozzy Bo og Jazzy H. Foto: Aleksander Klug

Østkyst Hustlers: 'Titusind timer' (Mermaid/Sony) Ude 24. januar

Der er sket en hel del på rapscenen, siden Østkyst Hustlers i 1998 udsendte deres seneste album, ’Så hold dog kæft’.

Nu kæfter københavnerne op igen på ’Titusind timer’, og i en tid, hvor Gilli regerer, føles trioens comeback, som hvis tre gamle stoddere crashede et sodavandsdiskotek med gangstativ, seler og hængerøv.

Gilli alias Kian Rosenberg Larsson er kongen af dansk Spotify, og rapperen fra Rødovre storhitter for tiden med 'Vai Amor'. Foto: Per Lange Koncert-anm. Hjerteløs: Danmarks største klaphat

Det er på en måde positivt ment.

I forhold til Gillis hjerteløse hitparade pumper der stadig blod rundt i kroppen på Nikolaj Peyk, Bossy Bo og Jazzy H. Sådan da.

Med rolig hånd
Rimsmedene er blevet ældre, og de skriver om rustskader i panikalderen med rolig hånd. Det er vedkommende på numre som ’Shit’, ’Lad mig være’ og forbavsende dystre ’Malstrømmen’.

Som helhed er ’Titusind timer’ dog et stivbenet udspil, hvor veteranernes blanding af Run-DMC og Shu-bi-dua ofte fremstår noget ufiks og fjoget.

DK MusikNYT Vild nedtur for dansk hitband

Musikalsk er deres blegfunky stil mere The Antonelli Orchestra end James Browns orkester, men af og til rammer de et gedigent groove.      

Liam Nygaard O'Connor, som fyldte 40 i juli, giver en enkeltstående koncert i K.B. Hallen i København 7. december. Foto: Warner DK Album-anm. L.O.C. raser: Sex, vold og Christiane

Markante danske rapnavne som Den Gale Pose og L.O.C. har mistet taget i den brede befolkning, og Østkyst Hustlers anno 2020 er også en anakronisme, der har fremtiden årtier bag sig.

Til deres ros forsøger de imidlertid at være relevante ved at se resterne af deres stampublikum i øjnene og sig selv i spejlet. Men med ordene fra en af deres landeplager fra forrige årtusinde så bliver det til for lidt.

Coveret til 'Titusind timer', som blandt 13 numre tæller en fortolkning af Kim Larsens 'Det rager mig en bønne'.
Coveret til 'Titusind timer', som blandt 13 numre tæller en fortolkning af Kim Larsens 'Det rager mig en bønne'.
 

25 kommentarer
Vis kommentarer