Dansk hitsanger ødelægger karrieren

Der er langt til toppen af poppen på Carl Emil Petersens midtsøgende andet album efter Ulige Numre

Københavnske Carl Emil Petersen synger flere længselsfulde kærlighedssange som en håbløs romantiker. Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix
Københavnske Carl Emil Petersen synger flere længselsfulde kærlighedssange som en håbløs romantiker. Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

Carl Emil Petersen: 'Amager forbrænding' (Universal) Ude 1. november

Det gik lige så godt. Og så gik Ulige Numre i opløsning.

Bandets frontmand, Carl Emil Petersen, debuterede solo med 'Natradio' for et par år siden, men hverken kunstnerisk eller kommercielt kunne han leve op til Ulige Numres elskværdige bedrifter.

Carl Emil Petersens første soloplade er skabt i samarbejde med Sune Rose Wagner.
Foto: Johanna Siring DK Album-anm. Nye numre: Dansk popstjerne svigter

Nu er sangeren klar med opfølgeren, 'Amager forbrænding', og det er fortsat ikke til at forstå, han droppede gruppen. Danmark lå for Ulige Numres fødder. I eget navn skyder Petersen sig selv i foden.

Med flyvske strygere, flossede guitarriffs og fesne synthflader er hans nye udspil et underligt midtsøgende kompromis, hvor det virker, som om pladeselskabet har presset ham til at præstere et hit.

Burde være forbudt
Singleforløberen 'Tiden flyver' har et effektfuldt omkvæd, men Petersen fremstår fortabt i et opblæst og afvæbnende lydbillede af Frederik Thaae, der tidligere har samarbejdet med Aqua.

Københavneren er stadig en ferm storbypoet, hvis længselsfulde kærlighedssange dog atter forsømmer at smække døren til teenageværelset bag sig. Det burde være forbudt at kalde et nummer 'Dumme hjerte', når man nærmer sig de 30.

Koncert-anm. Fuser: Stortalent svigtede Roskilde

Han ryster nogle pragtfulde melodier ud af cowboyjakken under 'Lagener i vinden' og pladens stort anlagte titelnummer, der er, som hvis en ung Bruce Springsteen havde flyttet New Jersey til gamle Amager.

Ulige Numre - kvintetten fra København har poeten Carl Emil Petersen som centrumsfigur. (Foto: Universal) DK Album-anm. Kleptomaner på charmeoffensiv

Petersen vil åbenbart gerne være berømt, så han fornedrede sig til at stille op i 'Toppen af poppen', som han så tager afstand fra med sangen 'Frelsende engel'. Meningen udebliver.

'I drømme har jeg drømt om dig' er et af de popsus, Petersen mestrer, når han har medvind, men ørehængeren får nu bare en til at drømme om Ulige Numre.

Coveret til Carl Emil Petersens 38 minutter lange 'Amager forbrænding', som er produceret af Frederik Thaae.
Coveret til Carl Emil Petersens 38 minutter lange 'Amager forbrænding', som er produceret af Frederik Thaae.
 

41 kommentarer
Vis kommentarer