Efter 20 år: Dizzy overgår sig selv

Genopstandne Dizzy Mizz Lizzy rocker igennem på første studiealbum siden 1996

Dizzy Mizz Lizzy er tilbage - fra venstre: Søren Friis, Tim Christensen samt Martin Nielsen. (Foto: Sony)
Dizzy Mizz Lizzy er tilbage - fra venstre: Søren Friis, Tim Christensen samt Martin Nielsen. (Foto: Sony)

Dizzy Mizz Lizzy: 'Forward In Reverse' (Columbia/Sony) Udkommer fredag 29. april

Det er sjældent, at rockbands bliver bedre med alderen. Men det gør Dizzy Mizz Lizzy.

Da d’herrer åbnede deres enorme comeback-turne i Fredericia sidste forår, både lignede og lød de som et genfødt orkester, og trioen fra København trækker den nyfundne pondus med over på ’Forward In Reverse’, der er deres første studiealbum i ikke mindre end 20 år.

Dizzy Mizz Lizzy er bestemt til at kende, men de er vokset med opgaven, for der er en anderledes intensitet i det ofte overraskende sammenbidte samspil mellem maestro Tim Christensen og ’de to andre’ alias Martin Nielsen og Søren Friis.

Tim Christensen - københavneren skruer op for volumen. (Foto: Jakob Jørgensen) DK Album-anm. Dizzy Mizz Tim overrasker

’Forward In Reverse’ er generelt tungere, ondere og vredere end de storsælgende forgængere fra midt i 1990’erne, hvor Dizzy Mizz Lizzy spille rock for poptøser og tøsedrenge.

Både drengerøve og selv mandfolk vil dog blive fristet til at puste luftguitaren op, når Dizzy Mizz Lizzy nu gør op deres tvivlsomme image som gymnasieband på pågående skæringer som ’Terrified In Paradise’, ’Mindgasm’ og ’Brainless’, der sågar flirter med heavy metal. Eller i hvert fald letmetal.  

Mellem Black Sabbath og The Beatles
Volbeats faste producer, Jacob Hansen, hjælper Dizzy Mizz Lizzy med at bygge bro mellem Christensens idoler, Black Sabbath og The Beatles, men selvom pladen fungerer som en fast sammentømret enhed, så er numrene også noget enslydende.

Det gør knap så meget, når sangene er på niveau med ørehængerne ’I Would If I Could But I Can’t’ og ’Made to Believe’, men generelt savner man afvekslende elementer i et forudsigeligt materiale, der stort set konsekvent er bygget op omkring Christensens så karakteristisk fjedrende riffs. 

D-A-D's frontvræler Jesper Binzer var ikke til at stå for på årets første sommerdag. (Foto: Mogens Flindt) Koncert-anm. F-A-R's dag: D-A-D gav Dizzy smæk

Det akustiske mellemspil ’Frey’ bryder radikalt med formularen ved hjælp af en underligt søgt brug af nærmest kitschet orkestrering. Så hellere mere af det samme.

Der er tilløb til et par ballader på ’Forward In Reverse’, men sjælerne bliver aldrig helt så flæbende og fesne som de gamle hits ’11:07 PM’ og ’Love Is a Loser’s Game’.

Engang var Dizzy Mizz Lizzy vitterlig rock for tabere. Sådan er det ikke længere.

Coveret til Dizzy Mizz Lizzys nye tredje album, 'Forward In Reverse', der indeholder tolv numre.
Coveret til Dizzy Mizz Lizzys nye tredje album, 'Forward In Reverse', der indeholder tolv numre.
 

1 af 2 Dizzy Mizz Lizzy anno 2015 - bandet blev dannet i København sidst i 1980'erne. (Foto: Robin Skjoldborg)
2 af 2 Dizzy Mizz Lizzy er tilbage - fra venstre: Søren Friis, Tim Christensen samt Martin Nielsen. (Foto: Sony)
21 kommentarer
Vis kommentarer