Annonce:
Annonce:

Fuck den gyldne mellemvej

The Minds of 99 befæster positionen som et af disse års vigtigste danske navne

Sekstetten The Minds of 99 følger fornemt op på sidste års eksplosive debut. (Foto: Peter Hove Olesen/Polfoto)
Sekstetten The Minds of 99 følger fornemt op på sidste års eksplosive debut. (Foto: Peter Hove Olesen/Polfoto)
Annonce:
Følg Musik
Følg DK Album-anm.

The Minds of 99: 'Liber' (No3)

Hvordan følger man op på det markante gennembrud som The Minds of 99 fik sidste år med deres ret så genialt set og realiserede tonesætning af Tom Kristensens hyldestdigt til polarforskeren Knud Rasmussen, ’Det er Knud som er død’ og det efterfølgende debutalbum, der blot bar bandets navn?

Ja, det kan man sikkert sætte sig ned og tænke længe over – ’den svære toer’ og alt det der - eller også kan man bare gøre det. Så selv om de seks barndomsvenner har turneret heftigt i kølvandet på succesen, der kulminerede med åbningen af Orange Scene  på dette års Roskilde Festival, er man allerede nu klar med albummet ’Liber’, der naturligt nok ligger i forlængelse af debutens elektronisk tintede, frenetiske post-punk, men også afslører nye, mindre skrigende farver på paletten.

Annonce:

Niels Brandt har et imponerende højt bundniveau som sangskriver, og selv albummets to svageste numre, ’Familie’ og den højlydt musikalsk famlende ’Drømmer om livet’, kan ingenlunde betegnes som decideret svage. Og når han rammer helt rent, som i eksempelvis den nærmest programerklærende åbningssang ’Til dem’ eller den helt suveræne ’Ud af min krop’, så er han blandt de allerbedste herhjemme lige nu.

’Jeg skal ud af min krop/mens jeg lever/og mens jeg lever/må jeg ud af min krop’ synges der på sidstnævnte, som er en fuckfinger til den såkaldt gyldne mellemvej, der heller ikke synes at være nogen reel mulighed for bandet som sådan.

Eksplosiv debut

Der spilles på alle pladser men noget, der grangiveligt lyder af nødvendighed for nu at bruge en slidt frase. Men det her lyder simpelthen som om det betyder noget, for de involverede parter, og den slags smitter af på lytteren. Brandt er måske ikke nogen stor vokalist sådan i klassisk forstand, men både som sanger og tekstforfatter er der noget befriende insisterende over attituden, som er i fornem overensstemmelse med albummets titel ’Liber’, som i den romerske mytologi var frihedens og frugtbarhedens guddom.

Annonce:

Jeg skaber, altså lever jeg. Jeg lytter, altså lever jeg. The Minds of 99 befæster med deres andet album sin position som et af de væsentligste navne på den danske musikscene i disse år.     

 

 

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: