Genfødt fynbo: Man tror det er løgn

Crooneren Claus Hempler transformerer sit udtryk med forbavsende effekt på dansksproget album

Claus Hempler har en efterhånden fjern fortid i Fielfraz, men kom først ud til familien Danmark med 'Toppen af poppen'. Foto: Martin Bubandt
Claus Hempler har en efterhånden fjern fortid i Fielfraz, men kom først ud til familien Danmark med 'Toppen af poppen'. Foto: Martin Bubandt

Claus Hempler: 'Kuffert fuld af mursten' (Columbia/Sony) Ude 26. april

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Claus Hempler har altid lignet en wannabe, der gik mindst ligeså meget op i, hvordan han så ud, som hvordan han lød.

Nu er sangeren fra Odense pludselig blevet den, han gerne ville være. Og bedre end man turde håbe på.

Se også: Træt af pis? Lyt til ham her

Den tidligere frontmand i rockbandet Fielfraz fylder 50 i januar. Når man nyder hans overraskende nye album, ’Kuffert fuld af mursten’, fristes man til at sige, han har spildt et halvt århundrede.

Se også: Enestående poplegende er død

Manden har simpelthen fornyet sin før så affekterede croonerstil i en grad, man ikke havde nogen grund til at tro var mulig.

Først og fremmest er Hempler gået over til modersmålet, hvor han tydeligvis føler sig hjemme som i sit bedste jakkesæt, og han viser sig at være en besnærende poesimager.

Ikoner i bagagen
Han skriver helst om sig selv, men det foregår med en selvironisk selvoptagethed, der dog går noget i selvsving i længden. Han er fræk nok til at kalde åbningsnummeret ’Navnet er Hempler’, men som det meste på pladen, slipper han godt fra det.

Hempler er hjertevarm i stedet for cool på nøglenummeret ’Op’, hvor han afslører, at der er noget bag facaden, mens han minsandten også formår at skrive en fortrinlig sang om at skrive en sang i form af ’Jeg drømmer om en sang’.

Se også: Magtfuld Cohen på gravens rand

Musikalsk har materialet en tendens til at drive lidt ubemærket forbi, men romantikeren er ganske flot sat i scene af producerduoen Mahler & Bir alias Lars Skjærbæk og Christoffer Møller i et stemningsfuldt lydbillede.

Se også: Nick Cave helt i sort efter tragedie

Det er ingen nyhed, at Hempler kan synge, og han gør det med stil på ’Kuffert fuld af mursten’, der har Leonard Cohen, Nick Cave og Scott Walker med i bagagen, uden det bliver for tyngende på en opsigtsvækkende plade.

I en alder af 49 er Hempler genfødt. Det klæder ham.

Coveret til 'Kuffert fuld af mursten', der indeholder ni sange, som er produceret af makkerparret Mahler & Bir.
Coveret til 'Kuffert fuld af mursten', der indeholder ni sange, som er produceret af makkerparret Mahler & Bir.
 

7 kommentarer
Vis kommentarer