Genudsendelse af TV-2

TV-2 lyder stadig som TV-2 på kvartettens forudsigelige karriereforlænger 'Showtime'

TV-2 - veteranerne fra Aarhus er aktuelle med deres syttende album. (Foto: Universal)
TV-2 - veteranerne fra Aarhus er aktuelle med deres syttende album. (Foto: Universal)

TV-2: 'Showtime' (Universal) Udkommer mandag 14. februar

Der er flere gode eksempler på orkestre, som formår at kopiere sig selv, så resultatet bliver gentagelsens kunst, men The Ramones var en af undtagelserne, der bekræftede regelen om, at udvikling er vejen frem.

’Showtime’ er det syttende studiealbum fra TV-2, og musikken er næsten ligeså forudsigelig, som at Steffen Brandt naturligvis er centrumsfigur iført skævt smil, sort jakke og mild sarkasme.

Syret overraskelse
Bandet fortsætter samarbejdet med produceren Thomas Troelsen og starter et nyt med Frederik Thaae alias A Kid Hereafter, der utvivlsomt er hyret for at ungdommeliggøre gruppen, men jyderne er så fastlåste i vanetænkning, at det svarer til at gøre Århus til Aarhus med en forventning om, byen fornyer sig.

Kvartettens beats er blevet en anelse mere elektroniske og kølige, hvilket egentlig bare understreger fornemmelsen af samlebåndsarbejde på stereotype skæringer som titelnummeret og førstesinglen ’Fuck den kærlighed’, mens det imidlertid pludselig virker som om, de vil noget med ’Som i himlen’, der dunker dynamisk derudad.

Symptomatisk er det dog, når TV-2 afviger fra formlen, at ’Showtime’ en sjælden gang bliver spændende, og ikke mindst småpsykedeliske ’Den dag min elskede kommer hjem’ er en ganske syret overraskelse, hvor man vitterligt mærker, at Brandt for en gang skyld dropper ironien og melder oprigtigt ud.

Beskedne sidespring
’Bæres herfra’ er iørefaldende og legesyg med befriende brug af et diskret dancehall-groove og desperado-guitar, men det er beskedne sidespring på en stribe kærlighedssange, der simpelthen trænger til parterapi for at genfinde lidenskaben.

30 år efter udgivelsen af debuten ’Fantastiske Toyota’ er det længe siden, at TV-2 begyndte at fabrikere små karriereforlængere frem for stor kunst, og ’Showtime’ er endnu en genudsendelse fra en stagneret institution i dansk showbusiness.

1 af 2 Coveret til de 49 minutter og 12 numre, der udgør skiven 'Showtime' med TV-2.
2 af 2 TV-2 - veteranerne fra Aarhus er aktuelle med deres syttende album. (Foto: Universal)
0 kommentarer
Vis kommentarer