Halshug henretter dansk rock

Sindsoprivende afstraffelse fra albumdebuterende punks på mareridtsmission

Halshug - gruppen fra København giver koncert på festivalen Copenhell i midten af juni. (Foto: Naya Buch)
Halshug - gruppen fra København giver koncert på festivalen Copenhell i midten af juni. (Foto: Naya Buch)

Halshug: 'Blodets bånd' (Southern Lord/Border) Ude mandag 23. februar

Danske debutplader, der blæser ens hoved af, hører til sjældenhederne, men Halshug fjerner alt foran sig med konsekvent uforsonlige ’Blodets bånd’.

Trioen fra København udlever en fuldkommen harmdirrende intens hardcore-punk, der føles nogenlunde som at have tandsættet fra en frådende kamphund siddende i hvert skinneben.

Det er vildt, blodigt og optændt af så meget overbevisende selvhad og fortvivlelse, at det nærmest er overraskende, at nihilisterne endnu ikke har begået kollektivt harakiri.

GG Allin - amerikaneren smurte sig ind i ekskrementer og blod, når han gav koncerter. (Foto: Fra bogen 'My Prison Walls') Tæt på Blod, bæ og bøllebank

’Bange for at leve/Bange for at dø’ lyder det på åbningsnummeret ’Gudsforladt’, og det kan man da kalde et dilemma.

Albummets otte snappe vredesudbrud har ganske betegnende fået titler i stil med ’Afmagt’, ’Total destruktion’ samt ’Kvælende frygt’, og som man måske kan fornemme, er Halshugs poesi ikke åben for fortolkning.

James Williamson på hotel Sankt Jörgen Park Resort i sommeren 2013. (Foto: Per Lange) INTL. MusikNYT Denne gentleman opfandt punk

På godt og ondt besidder ’Blodets bånd’ en så hensynsløs grum og gusten æstetik, at det primale værk kunne være en hengemt kælderoptagelse fra 1983, men pladens mareridtsagtige stemning er jo endnu mere tidløs.

Halshugs sange er varierede som gråvejrsdage i isolationsfængsel, men bandet opererer dog i det mindst med to tempoer - det hurtige og det ekstremt hurtige.

Hold på hat og briller. Og hoved.

1 af 2 Coveret til Halshugs 'Blodets bånd', der udgives af det respekterede amerikanske pladeselskab Southern Lord.
2 af 2 Halshug - gruppen fra København giver koncert på festivalen Copenhell i midten af juni. (Foto: Naya Buch)
0 kommentarer
Vis kommentarer