Hjerneblæser fra djævleyngel

Fuldvoksne demooptagelser fra dengang Baby Woodrose rockede vuggen som spæd

Uffe 'Guf' Lorentzen alias Lorenzo Woodrose - syret outsider. (Polfoto/Camilla Stephan)
Uffe 'Guf' Lorentzen alias Lorenzo Woodrose - syret outsider. (Polfoto/Camilla Stephan)

Baby Woodrose: 'Mindblowing Seeds and Disconnected Flowers' (Bad Afro/VME)

Baby Woodrose var knap kravlet ud af vuggen, før Uffe 'Guf' Lorentzen alias Lorenzo Woodrose havde hår nok på både knolden, klunkerne og brystkassen til at rocke, så man skulle tro, han ikke havde lavet andet et halvt liv.

Og det havde Guf faktisk heller ikke, for med en baggrund i skikkelse af trommeslager i syrerockbandet On Trial kom det ikke som den store overraskelse, at mandens soloprojekt var en tåget affære. Overrumplende var det derimod, hvor selvsikkert Baby Woodrose stod på benene.

Det er nu 10 år siden, at debutalbummet 'Blows Your Mind' blæste den danske rockscene omkuld, og i den anledning udsender Guf 'Mindblowing Seeds and Disconnected Flowers', der er en stribe fængslende demooptagelser fra 1999, som dannede basis for 'Blows Your Mind'.

Ørehænger efter ørehænger
Lydmæssigt er der måske nok tale om psykedelisk garagerock'n'roll på kælderniveau, men sangskrivningen sparker gennem taget, og den sitrende desperation i djævelsk ørehænger efter ørehænger gør Gufs fascination af Roky Erickson og Arthur Lee til meget mere end bare et nostalgisk trip til 1960'erne.

Med Baby Woodrose har Guf formået af optimere de mest underholdende momenter fra sine inspirationskilder til en fossende strøm af svedende lidenskab, og på 'Mindblowing Seeds and Disconnected Flowers' tager han kilometerlange barneskridt i udtrådte cowboystøvler.

Vildt. Og vildt imponerende.