Ikke kun om søndagen

Hymns From Nineveh har været i Botswana, hvilket heldigvis kan høres

'Sunday Music' er Hymns from Ninevehs fjerde album. (Foto: David Milo Davidson)
'Sunday Music' er Hymns from Ninevehs fjerde album. (Foto: David Milo Davidson)
Følg Musik
Følg DK Album-anm.

Hymns From Nineveh: 'Sunday Music' (Playground)

Jonas H. Petersen, der er mastermind i foretagenet Hymns From Nineveh, rejste i forbindelse med forberedelserne til indspilningen af dette fjerde album tilbage til Botswana, hvor han boede som barn fra han var to til han var syv år gammel , inden familien igen vendte tilbage til Ringkøbing.

Opholdet havde siden antaget en nærmest mytisk betydning i Petersens erindring, og gensynet har i hvert fald givet det konkrete resultat, at der har sneget sig et dæmpet men bestemt ikke uvæsentlig element af polyrytmik og andre afrikanske inspirationskilder ind i Hymns From Ninevehs himmelstræbende og spirituelt klingende indiepop. Bon Iver med en diskret undertone af Vampire Weekend kunne man sige, hvis man nu skal trække sammenligninger ned over 'Sunday Music'.

Hymns From Nineveh: Fem plader der ændrede mit liv

Petersen betegner selv i teksten til titelnummeret søndagsmusik som værende af den helende, vederkvægende slags, hvor roen og nærværet indfinder sig, mens man siger farvel til det gamle og velkommen til det nye. En slags mental renselsesproces affødt af lyden af ens yndlingsplade, alt mens man betragter sin sovende elskede i formiddagslyset.

Coveret til 'Sunday Music' er tegnet af Albrecht Dürer i 1512.
Coveret til 'Sunday Music' er tegnet af Albrecht Dürer i 1512.
 

Og det er egentlig en meget god beskrivelse af tonerne på 'Sunday Music', der på godt og ondt sjældent får pulsen op over hviletempo. Petersen besidder stadig en ualmindeligt indbydende, lys stemme, bandet spiller intet mindre end fremragende på den diskrete måde og både arrangementer og produktion (ved Aske Bode) er i topklasse.

Halleluja for en plade

Det hele er faktisk så lækkert og vellydende, at det ind i mellem næsten stryger lytteren for meget med hårene. Måske et luksusproblem, men en enkelt modhage eller to undervejs ville kun gøre oplevelsen endnu større og mere vedvarende. Men man kan nu tilbringe sine søndage - og resten af ugens dage også for den sags skyld - i langt mindre opløftende selskab.

LIGE NU
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

BREAKINGBREAKING
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+