Kikset Seebach: Mere sex og ih åh uh

Hele landets håbløse romantiker er frækkere, men ellers helt som han plejer på ny plade

Rasmus Seebach - den danske popverden skal ikke vente længere på 'Verden ka' vente'. (Foto: Privatfoto)
Rasmus Seebach - den danske popverden skal ikke vente længere på 'Verden ka' vente'. (Foto: Privatfoto)

Rasmus Seebach: 'Verden ka' vente' (ArtPeople) Ude fredag 6. november

Nærer man et inderligt håb om, at Rasmus Seebach endelig eksperimenterer med satanisk dødsmetal, så bliver man slemt skuffet over hans fjerde album.

Seebach lyder nemlig som Seebach på ’Verden ka’ vente’. Og dog.

Der er ingen growl og djævletilbedelse, men popduksen synger faktisk ’fuck’ nogle gange, og det er måske myreknepperi, men mere end nogensinde flirter han såmænd med sex på både titelnummeret og ’Farlig’.

Seebach er imidlertid stadig ufarlig, og sådan skal det vel være, når man er danskernes foretrukne musiknavn med beundrere i alderen 0 til 100 år.

Tåkrummende styrke
Københavnerens historisk store succes er naturligvis en spændetrøje for hans kreativitet, men det virker faktisk ikke som om, at hans såre uskyldige og umiddelbart tilgængelige numre ville lyde radikalt anderledes, hvis kun hans kæreste gad høre på ham.

Den tossegode troværdighed og håbløse romantik er netop Seebachs skønt tåkrummende kvaliteter, og i en stadig mere uoverskuelig og indviklet hverdag, gør det jo heller ikke noget, at man forstår hvert et ord, han synger så tydeligt, at det næsten gør ondt.

Rasmus er kort sagt kikset, og det kan vi vist alle relatere til.

Her skriver Seebach historie

Banebrydende kunst laver idolet unægtelig ikke, men den glemte kunst at skrive en god melodi, mestrer han ubesværet, når han filosoferer over meningen med livet og kærligheden tilsat obligatoriske ’ih’, ’åh’ og ’uh’.

Pladen sluttes af med ’Er de gode gamle dage lige nu’, hvor Seebach skruer op for rytmeboksen, men ellers dominerer balladerne sidste halvdel af ’Verden ka’ vente’.

Små overraskelser
Flottest er den efterårsagtige ’Flyv fugl’, hvor poeten opnår intimitet i et stort arrangement med rørstrømske strygere.

Albummet åbnes af den effektive førstesingle ’Uanset’, som man skal være isolationsfængslet i Nairobi for ikke at være blevet udsat for.

Seebach-single: Knust glas og jalousi

Derefter overrasker Seebach diskret med titelskæringens gospelkor og Jamaica-beat, og det milde orientalske krydderi på blødhjertede ’Livet går videre’ er også en kærkommen lille fornyelse i stjernens luftige sound.  

Helt galt går det undtagelsesvis, når Seebach forvilder sig ud på dansegulvet i form af ’Farlig’, hvis akavede rim, bøvede lydeffekter og stivbenede groove, får ham til at minde om en fuld dilettants første dag på skøjtebanen.

Så hellere dødsmetal. Det må blive næste gang.