Kikset: Simon Kvamm i solouheld

Altmuligmandens debutalbum er et uforløst biprodukt til hans vellykkede onemanshow

Simon Kvamm - midtjyden har opkaldt karrierens første soloskive efter sit stjernetegn. Foto: Polfoto
Simon Kvamm - midtjyden har opkaldt karrierens første soloskive efter sit stjernetegn. Foto: Polfoto

Simon Kvamm: 'Vandmand' (Genlyd/Sony) Ude 27. januar

Simon Kvamm viser nye sider af sig selv på sin igangværende soloturne, hvor han har sænket paraderne og stået nøgen foran et publikum, der er blevet taget med bukserne nede af den overraskende åbenhjertige entertainer.

Sangene fra showet udgives nu som Kvamms første soloalbum, ’Vandmand’, men mens de musikalske indslag fungerer nogenlunde efter hensigten mellem komikken i showet, så vakler numrene noget, når de står på egne ben.

Koncert-anm. Skete det lige?! Kvamm blotter sig

Den 41-årige midtjyde har ladet sig inspirere af Kim Larsens hjemmebrændte charme på klassikeren ’Værsgo’. Trods sin nyfundne ømhed besidder Kvamm dog slet ikke legendens lune, og han finder sig aldrig til rette i et skrabet, kantet og underligt fritidspræget lydbillede, hvor hans begrænsninger som sanger også bliver et problem.

Poetisk snilde
Kvamm behandler livets store spørgsmål i små sange, der sjældent folder sig ud, men uden at bjergtage imponerer han mildt med vanlig poetisk snilde og gode melodier på tilforladelige højdepunkter som ’I luften’, ’Møtrik’ og titelnummeret.

Multitalentet forklarer, ’Vandmand’ tager udgangspunkt i ’at blive set som en haj, men føle sig som en vandmand’, men paradoksalt nok savner man, Kvamm bider fra sig på et lidt for forsonligt album. 

København var tredje stop på De Eneste Tos ret omfattende klubturné. (Foto: Henning Hjorth) Koncert-anm. Jyder på hjemmebane i København

Det blot 32 minutter lange udspil fremstår som et ret unødvendigt biprodukt til turneen, og efter Nephew, Drengene fra Angora og De Eneste To understreger Kvamm, at han på egen hånd er bedre som komiker end musiker.

’Vandmand’ skal ses og ikke høres.

Simon Kvamms lange turne med 'Vandmand' fortsætter de kommende måneder. Foto: Polfoto
Simon Kvamms lange turne med 'Vandmand' fortsætter de kommende måneder. Foto: Polfoto
 

1 af 2 Coveret til Simon Kvamms første album i eget navn, 'Vandmand', der har en spilletid på 32 minutter.
2 af 2 Simon Kvamm - midtjyden har opkaldt karrierens første soloskive efter sit stjernetegn. Foto: Polfoto
38 kommentarer
Vis kommentarer