Kim Larsen til glemmebogen

Veteranen fortsætter de senere års deroute med varieret album uden fordums format

Kim Larsen - spillemandens nye numre er uden afgørende bid. (Foto: Jan Sommer)
Kim Larsen - spillemandens nye numre er uden afgørende bid. (Foto: Jan Sommer)

I et interview med Ekstra Bladet for nyligt bemærkede Jesper Binzer, at Kim Larsen ’har skrevet den samme sang, siden Franz Beckerlee holdt op med at spænde ben for ham’.

Man kunne tilføje, at den sang bliver svagere og svagere med årene.

Tronskifte! Seebach slog Larsen

På spillemandens album nummer 716 - sådan føles det i hvert fald - fornemmer man imidlertid en vilje til at lufte ud i bodegapoppen, men resultatet med titlen ’Du glade verden’ er alligevel det velkendte: Larsen er ikke længere hverken særlig god eller helt dårligt. Han er bare ligegyldig.

Sutsko og kasket
Den 67-årige københavner er som så mange andre kanoniserede hanelefanter tydeligvis omgivet af rygklappere, der ikke har modet til at fortælle arbejdsgiveren, at musik ikke nødvendigvis behøver at lyde som baggrundsmuzak til den lokale centerpub.

Larsens skiver har i årtier været smagløst produceret, og selv om veteranen Poul Bruun nu er skiftet ud med opkomlingen Mads Haugaard, der er bror til Kjukkens bassist, Jesper Haugaard, er det stadig svært at finde et naturligt klingende instrument på en plade fra troubadouren.

Den nye lydmager har tidligere lavet lagkageproduktioner for Julie Berthelsen, Anna David og Sanne Salomonsen, hvilket ligesom siger det hele.

Sangskrivningen er lidt mere ambitiøs, men alt for sjældent er der noget på spil i Larsens hyggelige univers, hvor han atter tøffer tilforladeligt omkring i sutsko og kasket.

Cadeau til Henrik
Undtagelsen på en varieret samling sange er ’Så ved du hvordan’, hvor et Depeche Mode-lignende keyboardtema og en melankolsk melodi effektfuldt betoner balladens tekst om ensomhed.

’Solopgang til måneskinspriser’ er til gengæld et forfejlet forsøg på at være funky, mens frejdige ’Så meget jord’ minder om, at bluegrass ikke er noget, man sådan bare lige spiller.

Lunken ny single fra Larsen

’Henrik’ er en skælmsk hyldest til prinsgemalen, hvilket måske umiddelbart virker opsigtsvækkende, men cadeauen er underligt uforløst, og det samme kan man sige om ’Den gyldne middelvej’, hvor Larsen leger med arabiske klange.

Nationalskjalden har skrevet utallige sange, danskerne aldrig glemmer, men ’Du glade verden’ er lige til glemmebogen.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.