Kønsløs Loveless

Der er meget langt til toppen af poppen på sangerens tredje album

Den 31-årige Shaka Loveless gør hvad han kan for at lyde så anonym som muligt på aktuelle 'Til vi ligger'. (Foto: Kenneth Meyer/Polfoto)
Den 31-årige Shaka Loveless gør hvad han kan for at lyde så anonym som muligt på aktuelle 'Til vi ligger'. (Foto: Kenneth Meyer/Polfoto)

 
Shaka Loveless: 'Til vi ligger' (Universal) udkommer 4. september

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Den nu 31-årige Shaka Loveless lød som et friskt pust, da han i 2012 bragede igennem med singlen ’Tomgang’ og det efterfølgende album ’Shaka Loveless’ produceret af Pharfar og Fresh-I. En sanger med en distinkt stemme, noget på hjerte og evnen til at smede et ørehængende omkvæd sammen, hvilket bestemt ikke er hverdagskost på hverken disse eller andre breddegrader.

Se også: Shaka Loveless uden slinger i valsen

Siden er han dog søgt længere og længere ind mod midterrabatten og ’Toppen af poppen’ og den udvikling kulminerer desværre på aktuelle ’’Til vi ligger’, som hvis det ikke lige var for Loveless’ karakteristiske vokal ville tangere det kønsløse. Fridolin Nordsøs produktioner er åleglatte, kompositionerne lyder som om de er skrevet på et regneark og tekstmæssigt befinder vi os på Rasmus Seebach-niveau med refleksioner over livet, døden, kærligheden og (gudhjælpemig) berømmelsen, der minder mere om en umoden teenager end en voksen mand på vej mod sin bedste alder.

De få undtagelser (’Venus’) sætter blot de andre banaliteter i kraftig relief.

Se også: Shaka Loveless efter overfald: - Han ramte mig et par gange

Gæstestjerner som Rasmus Walther, Medina, Simon Kvamm (på den decideret irriterende festhymne ’I nat er vi ladt’) og Jooks er hevet ind som billetsælgere, men gør grundlæggende hverken fra eller til. Bevares, man kan synge med på det meste her efter blot få sekunder, men man glemmer det endnu hurtigere igen. Hvilket selvfølgelig også kan være en fordel.

Det lyder simpelthen ikke længere som om, at musikken er et mål i sig selv for Shaka Loveless, men blot et middel i jagten på succes.  Ærgerligt.

28 kommentarer
Vis kommentarer