Annonce:
Annonce:

Lilholt, Dylan og Stones

Gøgleren jonglerer med klassikere i jyske oversættelser på 'Jokerne', der er en munter parentesplade fra den virkelystne veteran

Lars Lilholt - man skulle måske ikke tro det, men manden har god smag. (Foto: RecArt)
Lars Lilholt - man skulle måske ikke tro det, men manden har god smag. (Foto: RecArt)
Annonce:
Følg Musik
Følg DK Album-anm.

Lars Lilholt Band: 'Jokerne' (RecArt)

Lars Lilholt kommer ikke sovende til succesen. Først på året udsendte spillemanden 'Smukkere med tiden', og efter endnu en sommer med folkefester på Kongerigets græsmarker sluttede han højsæsonen af i september under Århus Festuge.

Da den lokale domkirke slog sine midnatsslag, drejede en dæmonisk håndlanger på et lykkehjul og dikterede dermed, hvilke sange, Lilholt skulle spille. Blandt lykkehjulets 52 titler var 15 jokere, der dækkede over mere eller mindre klassiske rock og folknumre, Lilholt havde oversat til jysk.

Efterfølgende har gøgleren og hans trup indspillet 13 af disse klenodier, som nu præsenteres på 'Jokerne', der er en noget broget blanding, mens selv om alle indslag ikke er trumfkort, så beviser Lilholt, at han har god smag.

Fra Jylland til Jamaica
Troubadouren er tillige en sprogbegavelse, og navnlig ordjonglørens oversættelse af The Bands 'The Weight' er vidunderlig, mens også arrangementets vægtløse nænsomhed imponerer. Størstedelen af skæringerne er evergreens fra rockens guldalder i 60'erne, men Lilholt roder også i hjørnerne af folkgenrens sangskat, og udgaven af Fairport Conventions 'Walk Awhile' swinger lystigt.

Derimod understreger versionen af Bob Marleys 'Three Little Birds', at der er meget langt fra Jylland til Jamaica, og hvem har brug for endnu en fesen fortolkning af 'Imagine'?

The Rolling $tones, Bob Dylan og The Doors er også blandt den virkelystne veterans udvalgte, og her i november er Lilholt i øvrigt lige taget på soloturné, så man kunne såmænd sagtens mistænke ham for at holde af metieren.

Det kan høres på 'Jokerne'.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: