Massiv svipser fra jysk succesband

Nephew er uden afgørende nybrud på jævnt comebackalbum, hvor gruppen går i ring igen og igen og

Det klæder Nephew, at Marie Højlund fra Marybell Katastrophy er trådt til som det storsælgende rockorkesters sjette medlem. Foto: Luma Film
Det klæder Nephew, at Marie Højlund fra Marybell Katastrophy er trådt til som det storsælgende rockorkesters sjette medlem. Foto: Luma Film

Nephew: 'Ring-i-Ring' (Copenhagen/Universal) Ude 27. september

Nephews blodfattige seneste album, seks år gamle ’Hjertestarter’, lød mere som en slutning end en start, og et af dansk musiks største bands tog da også efterfølgende en lang pause.

Nu er de tilbage med ’Ring-i-Ring’, som er en ny begyndelse, der alligevel føles som en genudsendelse fra gruppen med det sigende hit ’Igen & igen &’.

De Eneste To: Fra drenge til mænd

Titlen ’Ring-i-Ring’ signalerer jo heller ikke ligefrem revolution, men Nephews nye medlem, Marie Højlund, markerer en kærkommen evolution i jydernes gråtonede fabriksmusik, hvor sangerindens stemme er som en forfriskende pastelfarve.

Frontmand Simon Kvamm bliver aldrig Aksel Schiøtz’ arvtager, og lyrisk virker han noget fastlåst i orkesterets koncepttunge verden, der har det med at kværne den mere skrøbelige underfundighed, han har luftet flere gange de senere år som solist og i De Eneste To med Peter Sommer.

Nik & Jay og salmer
’Ring-i-Ring’ samler højdepunkterne fra Nephews fire ep’er, der er udsendt uden stor succes i takt med årstiderne siden januar, og byder også på nyt materiale.

Blandt driftssikre, men uspændende sange som ’Amsterdam’, ’Frankenstein (i Ring part 1)’ og ’Tropper’, er der en uforløst overraskelse i form af træge ’Rejsekammerater’, hvor Nik & Jay medvirker på en underligt forceret facon.

Nedtur: Fiasko for dansk succesband

Nephews blanding af dansk, tysk og engelsk er det, man på jysk kalder træls, og de opremsende tekster fremstår ofte som ordgejl for ordgejlens skyld.

Skete det lige?! Kvamm blotter sig

Derimod skaber det tiltrængt dybde og resonans i Nephews elektroniske rocklyd, at sekstetten fortolker et par salmer. ’Sig månen langsomt hæver’ er en døsigt svajende vuggevise, der især fungerer glimrende.

Alt i alt er ’Ring-i-Ring’ et rimeligt comeback på Nephews egne præmisser, men som en noget gumpetung kolos virker bandet forældet, og ikke for første gang har de lavet et album, der lyder som deres sidste.

Coveret til Nephews sjette studiealbum, 'Ring-i-Ring', som indeholder 10 sange og har en spilletid på 41 minutter.
Coveret til Nephews sjette studiealbum, 'Ring-i-Ring', som indeholder 10 sange og har en spilletid på 41 minutter.
 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time