Michael Jacksons danske sønner

Smækkert debutalbum fra Scarlet Pleasure, der imponerer i kongens store fodspor

Scarlet Pleasure - trioen fra København parrer pop og R&B med stor selvsikkerhed. (Foto: Copenhagen)
Scarlet Pleasure - trioen fra København parrer pop og R&B med stor selvsikkerhed. (Foto: Copenhagen)

Scarlet Pleasure: 'Youth Is Wasted on the Young' (Copenhagen/Universal) Ude fredag 13. maj

Officielt har Michael Jackson ingen børn i Danmark, men man skulle faktisk tro, superstjernen havde travlt med tre sidespring, da han optrådte i Gentofte i 1992.

De tre drenge i Scarlet Pleasure lyder i hvert fald som om, de ikke har det fra fremmede på et debutalbum, hvor hovedstadens popprinser ubesværet danser videre i popkongens fodspor.

Michael Jackson i New York City anno 2001 - nu er poplegenden tilbage. Sådan da. (Foto: AP) INTL. Album-anm. Comebackkongen chokerer

Emil Goll, Joachim Dencker og Alexander Malone fører sig frem med udansk selvsikkerhed, men de har noget at have attituderne i, for pladens titel, ’Youth Is Wasted on the Young’, modbevises med en stribe labert vrikkende ørehængere, der ugenert parrer pop med R&B.

Frekvensen af hits er usædvanlig høj for et dansk band, hvis tidlige singler som ’Wanna Know’, ’Windy’ og ’Heat’ er i godt selskab med ligeså velfungerende ’Fade In’, ’Blow’ og ’Club Life’.

Mens pladen er gennemarbejdet, hvad angår melodier og hooks, så savner man dog dybde og raffinementer i en noget endimensionel produktion, der som selve Scarlet Pleasures fremtoning har det med at kamme over i corny kitsch.

Emil Goll og Alexander Malone fra Scarlet Pleasure, der var en fornøjelse i Aarhus. (Foto: Per Lange) Koncert-anm. Sloggi-prinserne nedlagde NorthSide

Men det udgør samtidig en væsentlig del af trioens ret overgearede appeal, og selvom Golls klynkende falset bliver noget enerverende i længden, så tilgiver man gerne, at han synger inderligt om ’lååååve’, som var det en åben invitation til groupier.

Det er nok en god idé at låse koner og kærester inde, når de her charmører slippes løs i sommerlandet.

Scarlet Pleasure på NorthSide i fjor - igen i år optræder de på flere festivaler. (Foto: Per Lange)
Scarlet Pleasure på NorthSide i fjor - igen i år optræder de på flere festivaler. (Foto: Per Lange)

1 af 2 Coveret til Scarlet Pleasures aktuelle album 'Youth Is Wasted on the Young', der indeholder tretten numre.
2 af 2 Scarlet Pleasure - trioen fra København parrer pop og R&B med stor selvsikkerhed. (Foto: Copenhagen)
5 kommentarer
Vis kommentarer