Mislykket: Caroline mangler klasse

Ordinært syngende Henderson eksperimenterer med dansk sangskat og taber den på studiegulvet

Caroline Henderson fortolker numre af blandt andre Trille, Carl Nielsen og Benny Andersen. Foto: Rune Aarestrup Pedersen/Ritzau Scanpix
Caroline Henderson fortolker numre af blandt andre Trille, Carl Nielsen og Benny Andersen. Foto: Rune Aarestrup Pedersen/Ritzau Scanpix

Caroline Henderson: 'Den danske sang...' (Stunt/Sundance) Ude 28. februar

Caroline Henderson er datter af en svensk mor og amerikansk far. Hun er født i Stockholm, men har boet i København siden 1980’erne.

Hun befinder sig dog i musikalsk ingenmandsland på ’Den danske sang…’, der er hendes første udspil i otte år og første på dansk nogensinde.

DK Album-anm. Smuk, nydelig og dødtrist

Albummet er et underligt famlende forsøg på at bearbejde perler fra den danske sangskat, og Henderson finder aldrig fodfæste i sin brogede buket af fortolkninger.

Cassandra Wilson - hun har selv skrevet albummets afsluttende 'Last Song (For Lester)'. (Foto: Mark Seliger) INTL. Album-anm. Diva vender Billie Holiday i graven

Som sangerinde har hun altid savnet dybde, karisma og overskud. Det gør hun stadig, så hendes stemme er simpelthen ikke i stand til at løfte flere relativt standardiserede jazzarrangementer.

Lars H.U.G. genoplivede ’Hvorfor er lykken så lunefuld’. Henderson tager livet af den.

Overblik efterlyses
Sebastians ’Nyt lys i mørket’ tester hun med pompøst elektronisk præg, der mest af alt minder om en halvgal demo af Jean-Michel Jarre.

Hanne Boels beundringsværdige nye album, ’Between Dark & Daylight’, fungerer fornemt i spændingsfeltet mellem fortid og fremtid, men Henderson mangler kollegaens overblik og musikalitet, og ’Den danske sang…’ falder stilfærdigt fra hinanden i stedet for at bygge bro.

Hanne Boel har solgt 2,5 millioner albums i en omfattende karriere, der begyndte med Blast i begyndelsen af 1980'erne. Foto: Aleksander Klug DK Album-anm. Hanne Boel med buler i bluesen

Hun fik stor succes med et ekko af Portishead på solodebuten ’Cinemataztic’. Nu prøver hun samme trick med en intetsigende version af Trilles ’Hej søster’. Det er en formatforladt stiløvelse.

Sanne Salomonsen, Anne Linnet og Lis Sørensen trak relativt beskedne 14.000 i Tivoli efter deres omfattende sommertogt. Foto: Per Lange Koncert-anm. Færdige: Anne Sanne Lis snød i Tivoli

Henderson fylder 58 på fredag, hvor ’Den danske sang...’ udkommer, men hun fremstår umoden og flagrende på en plade, der hverken er fugl eller fisk.

Den er bare mislykket.

Coveret til Caroline Hendersons nye 'Den danske sang...', der udkommer 25 år efter solodebuten, 'Cinemataztic'.
Coveret til Caroline Hendersons nye 'Den danske sang...', der udkommer 25 år efter solodebuten, 'Cinemataztic'.