Nøgen debut: Rosendahl blotter sig

Sangerindens slæbende inderlighed savner x-faktor på karrierens første soloalbum  

Pernille Rosendahl følger op på sit nye udspil med forårskoncerter i Odense, København og Aarhus. (Foto: Dark Bird Inc)
Pernille Rosendahl følger op på sit nye udspil med forårskoncerter i Odense, København og Aarhus. (Foto: Dark Bird Inc)

Pernille Rosendahl: 'Dark Bird' (Dark Bird Inc)

Pernille Rosendahl nåede ud til en hel del danskere i skikkelse af frontfigur for grupperne Swan Lee og siden The Storm, men det var som dommer i ’X Factor’, at hun kom helt ned i sofaen hos familien Danmark.

På finaledagen for det populære talentprogram udsender Rosendahl ret så pludseligt sit første album i eget navn, ’Dark Bird’, hvilket dog næppe er et værk, der vil få befolkningen til at slukke for tossekassen i aften.

Pladen er imidlertid ikke helt tosset.

Pernille Rosendahl og Tim Christensen var kærester i årene, hvor presset på Tim og Dizzy var på sit højeste. (Foto: Jakob Jørgensen / Martin Høien) DK MusikNYT Ny bog: Pernille Rosendahl var Dizzys Yoko Ono

Rosendahl trak sig tilbage fra rampelyset, da hun var færdig med ’X Factor’ i 2012, og det virker faktisk som om, hun ikke rigtigt vil tilbage igen.

Afdæmpede ’Dark Bird’ er et indadvendt udspil, hvor sørgmodige kærlighedssange slæber sig ud af højttalerne i et minimalistisk og romantisk lydbillede, der placerer den 44-årige nordjyde i skyggen af internationale stjerner som Lana Del Rey, Nina Persson og Lykke Li.  

Lana Del Rey - den feterede popstjerne fra New York fyldte 30 den forgangne sommer. (Foto: Universal) INTL. Album-anm. Hun har jo ikke noget tøj på

Det klæder egentlig Rosendahl at blotte sig i nøgne arrangementer, men hendes intime inderlighed og bedrøvede stemmeføring opnår for sjældent en afgørende grad af nærvær i et lidt for vagt, flimrende univers.

Undtagelsesvis tilføres pladen tiltrængt dynamik af ’I See You’, ’Fire’ og ’Feet On the Ground’, mens uventede hiphop-beats generelt er medvirkende til at skabe tegn på liv i en ellers noget statisk sound med for få nuancer og temposkift.

Ikke specielt godt. Og ikke specielt dårligt. Faktisk ikke specielt. Rosendahl savner x-faktor.

Coveret til Pernille Rosendahls debutalbum, 'Dark Bird', der indeholder tolv numre.
Coveret til Pernille Rosendahls debutalbum, 'Dark Bird', der indeholder tolv numre.
 

24 kommentarer
Vis kommentarer