Annonce:
Annonce:

Nøgen undergangslængsel

Troels Abrahamsen skifter radikalt spor under aliaset EXEC

Troels Abrahamsen har sagt farvel til maskinparken som EXEC. (Foto: Sofie Amalie Klougart)
Troels Abrahamsen har sagt farvel til maskinparken som EXEC. (Foto: Sofie Amalie Klougart)
Annonce:
Følg Musik
Følg DK Album-anm.

EXEC: 'The Limber Real' (Tambourhinceros)

Siden debut-ep'en i 2005 'I Will Not Listen' som frontfigur i Veto har Troels Abrahamsen stået bag en lang række udgivelser både med Veto, i eget navn og under pseudonymerne SuperTroels, Mockin' Bird og I Know That You, der om ikke andet så har det til fælles, at den elektroniske maskinpark fyldte godt i lydbilledet.

Abrahamsen har nemlig denne gang (i samarbejde med produceren Mikkel Bolding) skåret helt ind til billedet med en analog, minimalistisk opsætning, der udelukkende består af Abrahamsens stemme og (præpareret) klaver. Det klæder ham.

Troels Abrahamsen: Fem plader der ændrede mit liv

Annonce:

Teksterne emmer af eksistentiel uro og apokalyptiske syner : 'I just like the thought of/The end of the world/Seeing what we built up/Return to dirt' -  hvilket unægteligt får en til at tænke på Tom Kristensens 'Angst: 'Men min Angst må forløses i Længsel/og i Syner af Rædsel og Nød`/Jeg har længtes mod Skibskatastrofer/og mod Hærværk og pludselig Død', men ingen starter som bekendt med en ren tavle.

Men der er da også en slags trøst at hente i linjer som: 'A soul full of knots is better/Than no soul at all/A body that rots beat having/No body at all'. Den sproglige spleen forløses i Abrahamsens udtryksfulde, himmelstræbende vokal, der leder tankerne hen på både Anthony Hegarty, Mark Hollis, David Sylvian og en yngre Martin Hall. Måske ikke så meget i klang som i tilgang. Men det virker.

Veto skød festen i gang på Orange

Også fordi den enkle, ofte repeterende pianolyd (der som sagt farves af diverse præpareringer) klæder udtrykket godt, hvor rummet omkring musikken spiller en ikke uvæsentlig rolle. 

Annonce:

Som man nok kan fornemme, er der ikke just tale om en hyggespreder til baggrundsfyld i fredagsbaren, men går man ind på præmissen, er 'The Limber Real' en givende og ind i mellem nærmest spirituel oplevelse, og hvis alle numre havde været på niveau med 'Bodies' havde det været fremragende. Nu er det 'bare' godt. Rigtig godt endda.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: