Sanseudflugt til Svalbard

Fantasterne i Efterklang betager igen med højtstræbende værk inspireret af polartrip

Efterklang - trioen lufter ambitionerne i det kolde nord. (Foto: Rasmus Weng Karlsen)
Efterklang - trioen lufter ambitionerne i det kolde nord. (Foto: Rasmus Weng Karlsen)

Efterklang: 'Piramida' (Rumraket/A:larm) Udkommer mandag 24. september

Efterklang har sammen med Mew og Choir of Young Believers gjort Danmark til et perlende fristed for drømmepop på ambitiøst baskende englevinger.

Symfonisk efterklang

Værket er inspireret af en rejse til en forfalden russisk bosættelse på arktiske Svalbard, og musikken, der bølger frem og tilbage som tidevand i slowmotion, er ofte frostklar og mere mørk end Efterklangs forgængere.

Et lysende eksempel
Udtrykket rummer en germansk afklarethed og diskrete ekkoer af Kraftwerk og Can, og trods den sørgmodige kærlighedssyge i Casper Clausens Scott Walker-lignende croon, savner man et element af mere lidenskabeligt temperament i gruppens lige lovligt nøgterne og mådeholdne udtryk.

Mesterwerker aus Düsseldorf

På ’Piramida’ demonstrerer Efterklang dog en veludviklet og overbevisende sans for popmusikkens store rum, og ensemblets symfoniske popmusik er sart poetisk og stramt arrangeret med smukt brusende ’Sedna’ som et lysende eksempel på, at bandet også mestrer det umiddelbart iørefaldende.

Magien lurer under overfladen nærmest konstant, men den slippes for sjældent helt fri på et album, der ikke desto mindre udgør endnu en imponerende sanseudflugt højt over andedammen.